News

Cum plănuia o moldoveancă să-și omoare soțul, inspirată de cărțile polițiste. Timp de o jumătate de an femeia a făcut asta zi de zi

O moldoveancă de 46 de ani a fost arestată în Rimini, Italia. Potrivit anchetatorilor, femeia punea otravă de șoareci în mâncarea soțului.
07.07.2023 | 18:02
Cum planuia o moldoveanca sasi omoare sotul inspirata de cartile politiste Timp de o jumatate de an femeia a facut asta zi de zi
O moldoveancă din Italia punea otravă de șoareci în mâncarea soțului. Foto: Colaj Fanatik, Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

O femeie de 46 de ani din Republica Moldova a fost arestată în Rimini, Italia, de către poliția locală. Ea este acuzată de tentativă de omor asupra soțului ei, un bărbat albanez în vârstă de 54 de ani. Potrivit autorităților, femeia este suspectată că ar fi încercat să-l otrăvească adăugând o substanță toxică pentru șoareci în mâncarea soțului ei.

O moldoveancă din Italia punea otravă de șoareci în mâncarea soțului

Inițial, investigația a început după ce medicii de la spitalul din Rimini au alertat autoritățile în luna ianuarie a acestui an. Soțul femeii a fost internat cu simptomele unei otrăviri cu rodenticid, iar analizele medicale au confirmat prezența substanțelor chimice Bromadiolone și Coumatetralil în sângele lui. Aceste substanțe, cunoscute pentru proprietățile lor anticoagulante, sunt extrem de toxice pentru oameni.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a acestor descoperiri, poliția a efectuat o percheziție la locuința cuplului, unde a găsit și confiscat o seringă conținând un lichid roșu, ascunsă într-un sertar. Soțul otrăvit a indicat că singura persoană care ar fi putut să-i adauge otravă în mâncare este partenera lui. Expertiza ulterioară a confirmat suspiciunile autorităților: substanța din seringă era Bromadiolone, diluată cu un colorant.

În urma acestor probe, Ala Cucu a fost arestată și decizia a fost validată de un judecător de instrucție. În prezent, ea se află în arest la domiciliu, la casa mamei sale, și este supravegheată prin intermediul unui dispozitiv de monitorizare electronică.

ADVERTISEMENT

Avocatul femeii, Luca Greco de la Baroul Rimini, a precizat că aceasta negat toate acuzațiile în timpul audierii. El afirmă că, deși cei doi soți au fost separați o perioadă de timp, ei au decis să se împace acum aproximativ un an. Ala Cucu insistă că nu ar fi putut să otrăvească mâncarea, deoarece amândoi mâncau împreună și porțiile erau servite direct la masă.

Gadget-urile moldovencei, verificate de oamenii legii

Conform informațiilor furnizate de presa italiană, echipa de consultanți informatici ai Parchetului va efectua o analiză amănunțită a telefonului mobil al Alei Cucu. Scopul acestei investigații este de a verifica ipoteza conform căreia femeia ar fi efectuat cercetări pe internet despre otrăvuri, obținerea substanțelor active și metodele de administrare.

ADVERTISEMENT

Cronologia telefonului mobil și paginile web vizitate de către femeia în vârstă de 46 de ani vor fi examinate în detaliu, în încercarea de a găsi dovezi suplimentare care să susțină acuzațiile aduse. Autoritățile urmăresc astfel să stabilească dacă Ala Cucu a căutat informații relevante privind otrăvurile și modalitățile de utilizare, întărirea presupunerilor inițiale.

Otrava pentru șoareci poate fi extrem de periculoasă pentru oameni dacă este consumată sau expusă în mod accidental. Aceste otrăvuri sunt concepute pentru a fi atrăgătoare pentru rozătoare și conțin substanțe chimice toxice care pot provoca daune grave sănătății umane.

ADVERTISEMENT

Cele mai comune substanțe utilizate în otrăvurile pentru șoareci sunt anticoagulantele cumarinice. Aceste substanțe afectează capacitatea organismului de a forma cheaguri de sânge, ceea ce duce la sângerări severe și potențial letale. Dacă o persoană consumă sau intră în contact cu otrava pentru șoareci, aceasta poate duce la simptome precum: sângerări neexplicate – nas, gingii, tract digestiv, urină sau fecale; vânătăi și pete purpurii pe piele; sângerări interne sau hemoragii cerebrale; slăbiciune, amețeală și oboseală excesivă; dureri abdominale și diaree.

 

ADVERTISEMENT