Sport

Cum pot risca dosare penale spectatorii de la România – Elveția. Reguli aspre impuse de autorități și program prelungit pentru STB

România - Elveția va desfășura sub condiții stricte. Pentru a putea avea acces pe Arena Națională, spectatorii se vor conforma unor reguli dure impuse de către autorități.
21.11.2023 | 12:20
Cum pot risca dosare penale spectatorii de la Romania  Elvetia Reguli aspre impuse de autoritati si program prelungit pentru STB
Reguli stricte pentru fani la Romania - Elvetia. foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive, completată cu Legea nr. 10/2012, ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, ale Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materialelor explozive, ale Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, organizatorul de jocuri sportive stabilește regulile de conduită în stadion și poartă întreaga răspundere pentru respectarea lor.

Reguli stricte la România – Elveția

Spectatorii care vor asista la meciul România – Elveția sunt obligați să se comporte în conformitate cu legislația românească și cu regulile enunțate în acest text. Încălcarea acestora poate duce la expulzarea contravenientului din interiorul Arenei Naționale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nerespectarea normelor poate declanșa punerea în aplicare a interdicției de acces în arenele sportive din România și poate atrage, după caz, răspunderea civilă, disciplinară, contravențională sau penală. Este interzis accesul in tricouri sau alte elemente de vestimentație inscripționate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care – în opinia organizatorului – au conținut obscen, discriminatoriu sau provocator.

De asemenea, este interzisă vestimentația care incită la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, ori ale căror subînțelesuri duc spre aceleași fapte interzise și înscrise în acest paragraf.

ADVERTISEMENT

România – Elveția este ultimul meci al acestei campanii de calificări și partida care ne poate asigura prima poziție în grupă. Miza este mare. Echipa care termină pe locul 1 va avea parte de adversari mai facili la turneul final. Formația lui Iordănescu are nevoie de un egal pentru a își îndeplini obiectivul.

Programul STB se va prelungi până la ora 01:00

Prin achiziționarea biletului de acces, spectatorii își asumă contractual respectarea următoarele REGULI STABILITE DE ORGANIZATOR:

ADVERTISEMENT

Spectatorii trebuie să prezinte la intrarea în Arena Națională documentele de acces și, la solicitarea forțelor de ordine sau stewarzilor, materialele de publicitate vizuală. Interdicție de a introduce sau afișa însemne sau sloganuri cu caracter politic și de a se implica în discriminare de rasă, etnie sau religie.

Este interzisă introducerea de inscripții, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi cu texte, simboluri sau imagini, exceptând steagurile naționale ale României și Elveției. Dimensiunile suportului pentru steaguri sunt limitate la 1,20 metri lungime și 10 mm în diametru, cu excepția bannerelor cu Tricolorul României, care necesită certificat ignifug. Accesul cu aparate foto și camere de filmat profesionale este interzis, în conformitate cu regulamentul arenei.

ADVERTISEMENT

Interzis accesul cu lasere, brichete, vuvuzele, umbrele, animale de companie, tobe cu ambele fețe închise, portavoce și stații de amplificare. Restricție privind vestimentația cu conținut obscen, discriminatoriu sau provocator. Accesul copiilor la meciul România – Elveția se face pe baza unui bilet, iar minorii sub 14 ani pot intra doar însoțiți de un adult.

Proferarea scandărilor xenofobe, rasiste, naționaliste, politice sau care incită la discriminare este interzisă. Spectatorii sunt sfătuiți să sosească din timp la stadion pentru a evita aglomerația și a facilita accesul în condiții optime. Măsuri de restricționare a traficului rutier în jurul Arenei Naționale, aprobate de Primăria Generală a Municipiului București, fac necesară o planificare atentă a sosirii la eveniment pentru a evita ambuteiajele și pentru a contribui la fluidizarea accesului în arenă. Programul STB se va prelungi până la ora 01:00.

Măsurile de securitate stricte vin în urma incidentelor din partida cu Kosovo. Atunci, partida a fost întreruptă din cauza scandărilor politice, iar România a fost nevoită să joace fără spectatori partida cu Andorra. Din fericire, FRF a obținut o aprobare de la UEFA de a permite accesul pe arenă a copiilor.

ADVERTISEMENT
1,61 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „nu marchează ambele echipe în aceeași repriză” la meciul România - Elveția
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la...
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la 16 goluri diferență
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la...
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la final de an
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile...
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile protejate
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română