Sport

Totul despre România – Elveția, în preliminariile Euro 2024. Marcel Ciolacu, prezent pe Arena Națională

Marți, 21 noiembrie, are loc meciul România - Elveția, ultimul din Grupa I a preliminariilor Euro 2024, de la ora 21:45, pe Arena Națională din Capitală.
21.11.2023 | 21:13
Totul despre Romania  Elvetia in preliminariile Euro 2024 Marcel Ciolacu prezent pe Arena Nationala
Marcel Ciolacu la România - Elveția
ADVERTISEMENT
21-11-2023
19:17

Marcel Ciolacu, la România - Elveția

Reporterii FANATIK au suprins momentul în care premierul Marcel Ciolacu a ajuns în zona VIP de pe Arena Națională cu aproximativ o oră și jumătate înainte de startul ultimul meci din preliminariile Campionatului European. 

Marcel Ciolacu la România - Elveția
Marcel Ciolacu la România – Elveția

Prim-ministrul i-a felicitat pe jucătorii naționalei României în cantonamentul de la Mogoșoaia după calificarea la Campionatul Europea din 2024 și a ținut să fie pe stadion la acest meci special. 

21-11-2023
17:33

Cum arată vestiarul României

Vestiarul echipei naționale a României este pregătit cu câteva ore înaintea meciului cu Elveția, ultimul din preliminariile Euro 2024.

Oamenii din staff-ul primei reprezentative au aranjat echipamentul galben al ”tricolorilor” pentru partida de pe Arena Națională în care se va sărbători calificarea la turneul final. VEZI VIDEO

21-11-2023
16:27

Fanii, mesaj pentru ”tricolori” înainte de România - Elveția

Cu 4 ore înainte de primul fluier al meciului România – Elveția, din ultima etapă a preliminariilor Euro 2024, fanii au ținut să-i încurajeze pe ”tricolori”.

La una dintre peluzele Arenei Naționale a fost arborat un banner tricolor pe care scrie ”Astăzi vrem istorie”. La finala pentru primul loc din Grupa I vor asista 50.000 de spectatori.

România - Elveția în grupa I a preliminariilor EURO 2024
Bannerul afișat de fani înainte de meciul România – Elveția. Sursă foto: digisport.ro
21-11-2023
14:20

43 de jucători au evoluat pentru România în preliminariile Euro 2024

Selecționerul naționalei României, Edi Iordănescu a apelat la 43 de jucători pentru cele 9 meciuri jucate până acum în preliminariile Euro 2024.

Conform frf.ro, 32 dintre aceștia au și jucat în aceste partide și și-au adus contribuția la calificarea la turneul final de anul viitor.

Cei 43 de jucători care au fost convocați în această campanie sunt următorii:

  • Portari: Horațiu Moldovan, Ionuț Radu, Florin Niță, Ștefan Târnovanu, Marian Aioani
  • Fundași: Radu Drăgușin, Andrei Burcă, Andrei Rațiu, Adrian Rus, Nicușor Bancu, Ionuț Nedelcearu, Deian Sorescu, Cristi Manea, Mario Camora, Vasile Mogoș, Bogdan Racovițan, Andrei Borza, Raul Opruț, Andres Dumitrescu, Valentin Țicu
  • Mijlocași: Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Ianis Hagi, Vladimir Screciu, Alexandru Cicâldău, Marius Marin, Darius Olaru, Tudor Băluță, Adrian Șut, Andrei Artean
  • Atacanți: Valentin Mihăilă, Denis Alibec, Florinel Coman, George Pușcaș, Denis Drăguș, Dennis Man, Olimpiu Moruțan, Florin Tănase, Daniel Bîrligea, Alex Dobre, Louis Munteanu, Marius Ștefănescu, Octavian Popescu

 

21-11-2023
11:30

FRF pregătește o mulțime de surprize pentru fani înaintea meciului cu Elveția

Fanii prezenți la meciul cu Elveția, desfășurat pe Arena Națională, vor avea parte de o experiență distractivă și interactivă în cadrul “Arena Fanilor”, care se va întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați.

Deschisă cu trei ore înainte de startul partidei, la ora 18:45, această zonă specială va oferi fanilor oportunitatea de a se bucura de activități variate. Printre acestea se numără puncte de face-painting și diverse jocuri precum noul joc FC24 pe Playstation.

De asemenea, suporterii vor beneficia de  photo 180 de grade, photobooth, biliard și darts cu mingea de fotbal, foosball și robokeeper. Fanii își vor putea testa șutul la poartă pe Nintendo Kinect și vor avea șansa de a câștiga premii, inclusiv tricoul echipei naționale. 

21-11-2023
08:29

Patru „tricolori” vor vedea din tribună meciul cu Elveția

Andres Dumitrescu (22 de ani, fundaș stânga), Adrian Rus (27, stoper), Marius Ștefănescu (25, mijlocaș lateral) și Valentin Mihăilă (23, extremă) sunt fotbaliștii care nu au prins lotul României pentru meciul din această seară cu Elveția (ora 21:45).

La duelul cu Israel, care a trimis-o pe România la Euro 2024, Edi Iordănescu i-a lăsat în afara lotului pe Bogdan Racovițan, Andrei Artean, Marius Ștefănescu și Florin Tănase. Unul dintre aceștia, Ștefănescu, nu a prins lotul nici pentru partide pe Național Arena cu Elveția.

20-11-2023
18:38

Parma nu l-a lăsat pe Mihăilă la România - Elveția

Echipa națională a României a susținut la Mogoșoaia ultimul antrenament înaintea meciului cu Elveția, care încheie campania de calificare la Euro 2024.

România - Elveția în grupa I a preliminariilor EURO 2024

Conform frf.ro, după ședința de pregătire, Valentin Mihăilă, care nu va putea juca împotriva Elveției din cauza cartonașului primit cu Israel, a părăsit cantonamentul ”tricolorilor”. Deși și-ar fi dorit să rămână alături de colegii săi la partida de pe Arena Națională, atacantul a fost nevoit să se întoarcă la Parma, la solicitarea clubului.

România - Elveția în grupa I a preliminariilor EURO 2024

20-11-2023
14:14

Imnul național va fi interpretat de Andra

Celebra artistă Andra va intona imnul național la meciul România – Elveția, de pe Arena Națională, ultimul din preliminariile Euro 2024.

“Fotbalul are incredibila putere de a ne umple de energie, de speranță, de a ne face să visăm cu toții același vis. Sunt foarte fericită pentru că tricolorii au reușit să se califice la Campionatul European, au făcut fericiți milioane de români pasionați de fotbal!

Și sunt foarte bucuroasă că voi fi alături de ei și de o țară întreagă la meciul cu Elveția, când împreună vom cânta imnul României”, a declarat Andra, conform frf.ro.

19-11-2023
19:53

Jucătorii naționalei, antrenament la Mogoșoaia

Jucătorii echipei naționale a României au efectuat la Mogoșoaia primul antrenament după calificarea la Euro 2024.

România - Elveția în grupa I a preliminariilor EURO 2024

Conform frf.ro, cei care au fost titulari în meciul cu Israel s-au pregătit în sala de forță și au făcut refacere, ceilalți ”tricolori” antrenându-se normal pe gazon.

România - Elveția în grupa I a preliminariilor EURO 2024

Partida România – Elveția, din ultima etapă a preliminariile Euro 2024, se va disputa marți, 21 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

România - Elveția în grupa I a preliminariilor EURO 2024

19-11-2023
17:48

Rațiu a devenit tată

La scurt timp după ce România a învins Israel, scor 2-1, și s-a calificat la Euro 2024, Andrei Rațiu a primit vestea că a devenit tată pentru prima dată.

”Pentru Andrei Raţiu calificarea la EURO 2024 va rămâne cu siguranţă în sufletul acestuia. A doua zi, la prima oră a dimineţii, Andrei a aflat că a devenit tătic. Iubita fundaşului dreapta a adus pe lume o fetiţă. Multă sănătate şi împlinire!”, este mesajul postat pe site-ul frf.ro.

Visul tuturor iubitorilor fotbalului din România a devenit realitate într-o seară de neuitat de 18 noiembrie 2023, într-un mic sătuc din Ungaria, un fel de Scornicești în varianta locală, pentru că e locul natal al premierului Viktor Orban. Acolo, pe stadionul Pancho, porecla marelui jucător ungur Ferenc Puskas, glorie a anilor ’60, ”tricolorii” au luptat exemplar, au învins Israel cu 2-1 și au semnat cu 90 de minute înainte de încheierea preliminariilor o calificare de foarte puțină lume crezută în multe momente ale campaniei.

Un egal cu Elveția este suficient pentru a termina primii și a prinde urna 2 la tragerea la sorți de la turneul final din Germania

România pare cu adevărat sprijinită de o forță miraculoasă, de sorginte divină, a supraviețuit aproape inexplicabil în toate meciurile din aceste preliminarii, miracolul total fiind în Elveția, la Lucerna, când a înviat din morți precum Iisus pe Lazăr, în mai puțin de 120 de secunde și a scos un egal care a arătat că imposibilul nu există. Cine știe, poate vestita cruce a părintelui Argatu pe care Iordănescu tatăl a ținut-o în mână la turneul final al CM 1994 din America a fost dată fiului Edi. Cert este că tradiția sprijinului divin pare a fi tot mai evidentă.

ADVERTISEMENT

România va fi prezentă la primul turneu final cu 24 de reprezentative de pe bătrânul continent, vara viitoare în Germania, dar acum obiectivul de pe ultima sută de metri, care, credem, ținând cont de toate aceste semne de ajutor de dincolo de noi, poate fi atins, este să nu pierdem partida pe care o vom juca marți, 21 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, cu Elveția. Pentru că un egal ar însemna să terminăm primii în grupă și să obținem accesul în a doua urnă valorică la tragerea la sorți a grupelor turneului final.

Meciul România – Elveția, finala grupei I, se va disputa cu casa închisă

Meciul România – Elveția are loc marți, 21 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională din București în condiții cu totul speciale. Adică se va desfășura cu casa închisă iar acum, după ce calificarea a devenit un fapt împlinit, numărul cererilor de bilete din partea celor care și-ar fi dorit să fie prezenți pe stadion atinge cifre greu de imaginat în alte condiții, pentru ca toți să poată obține tichetele dorite fiind necesare aproape trei stadioane de mărimea Arenei Naționale!

ADVERTISEMENT

Așa încât cei care au avut deja inspirația să le procure se pot considera niște fericiți. Cu siguranță forțele de ordine vor intra în alertă nu numai pe tema afluenței de public, dar și a foarte posibilelor încercări din partea unor indivizi care au astfel de ocupații, de a vinde bilete la prețuri de multe ori mai mari decât cele oficiale.

Edi Iordănescu va evalua cu staff-ul medical starea de sănătate a jucătorilor

Cum partida cu Elveția are această miză deloc neglijabilă de a ușura drumul echipei naționale vara viitoare, în Germania, prin accederea într-o urmă mai bună, respectiv urna a doua, altfel dacă vom termina pe locul 2 în grupa I vom cădea tocmai în a patra urnă valorică, riscând să avem parte numai de adversari foarte grei, toată lumea se gândește acum numai la ea.

ADVERTISEMENT

Desigur, euforia este mare în tabăra tricoloră după calificare, dar e momentul pentru a mai fi o dată concentrați la maxim, e vorba despre cei care vor fi trimiși pe teren, pentru că Iordănescu jr. și staff-ul medical vor evalua starea de sănătate, mai ales de epuizare a fiecărui jucător în parte. Acolo unde chiar dacă nu e vorba de accidentare parametrii fizici ai respectivului sau parametrii respectivilor, dacă sunt mai mulți, nu vor fi pe placul echipei medicale se va proceda la schimbări.

Elveția a mulțumit ”tricolorilor” că a calificat-o indirect la Euro 2024

Victoria ”tricolorilor” a avut efect dublu. Adică naționala Israelului a fost definitiv scoasă din calculele primelor două locuri, ceea ce înseamnă, implicit, faptul că odată cu noi s-a calificat deja și Elveția, chiar dacă a făcut doar egal acasă cu Kosovo. O calificare silențioasă, nici măcar publicul neavând vreo formă deosebită de manifestare la finalul a încă unui meci dezamăgitor.

ADVERTISEMENT

Elvețienii de la cotidianul Blick au deschis articolul cu mențiunea ”Mulțumim, România”. Deși la echipa lui Murat Yakin sunt multe frecușuri în vestiar, cei din Țara Cantoanelor spun că vin să câștige la București pentru același motiv ca noi, intrarea în urna a doua valorică la tragerea la sorți.

ADVERTISEMENT
3,50 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru meciul România - Elveția la pronosticul „X solist”