Life

Cum poţi dezgheța carnea în cel mult 10 minute, fără aragaz sau cuptor cu microunde. Este trucul de care are nevoie fiecare gospodină în pregătirea meselor de sărbători

Secretul pe care toate gospodinele trebuie să-l învețe pentru a dezgheța carnea în cel mult 10 minute, fără aragaz sau cuptor cu microunde.
03.12.2022 | 20:21
Cum poti dezgheta carnea in cel mult 10 minute fara aragaz sau cuptor cu microunde Este trucul de care are nevoie fiecare gospodina in pregatirea meselor de sarbatori
Cum poţi dezgheța carnea în cel mult 10 minute, fără aragaz sau cuptor cu microunde. Sursa foto: instagram/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Nu întotdeauna reușim să cumpărăm carne proaspătă, motiv pentru care, multe gospodine mai apelează la proviziile din congelator. Însă, carnea înghețată dă bătăi de cap, mai ales în momentele în care vor să gătească ceva rapid. În cazul în care nu ai un cuptor cu microunde, iată trei trucuri pentru a dezgheța carnea în numai 10 minute.

Trucul gospodinelor pentru a dezgheța carnea în cel mult 10 minute, fără aragaz sau cuptor cu microunde

Pentru ca prânzul sau cina să nu fie compromise în momentul în care ai uitat să carnea scoți din congelator, există trei ponturi salvatoare. Nu va trebui să aștepți nici după cuptorul cu microunde și nici să folosești aragazul. Nici măcar metoda cu oala și apa fierbinte nu este soluția, deoarece carnea își schimbă culoarea.

ADVERTISEMENT

Prin introducerea alimentului înghețat în apa fierbinte, stratul de la suprafață se gătește, însă interiorul rămâne înghețat.

Așa că, iată prima metodă recomandată, care este cât se poate de simplă. Ai nevoie doar de două oale din bucătărie. Pe una o așezi cu gura în jos, iar pe fundul ei vei așeza bucata de carne scoasă pentru decongelare.

ADVERTISEMENT

În cealaltă oală se pune apă, rece ori călâie, și se poziționează peste alimentul congelat.

În cel mult 10 minute se va dezgheța, asta mai ales dacă bucățile de carne nu sunt foarte groase.

Metalul are proprietatea de a conduce căldura, astfel că în carne va trece căldura prin aer. De asemenea, greutatea oalei umplută cu lichid va ajuta și ea la grăbirea procesului.

ADVERTISEMENT

O oală și o pungă, alte idei de dezghețare rapidă

Cuptorul cu microunde favorizează înmulțirea bacteriilor din cauza căldurii, de aceea, specialiștii recomandă alte două metode geniale prin care poți dezgheța rapid și eficient carnea.

O oală cu apă pusă pe foc, poate fi o soluție, dar trebuie ținut cont de faptul că atunci când încep să apară bule pe fundul oalei se oprește focul.

ADVERTISEMENT

O a treia idee, presupune utilizarea unei pungi în care se bagă bucata înghețată. Se sigilează și se lasă în apă timp de 10-15 minute.

Important de precizat este că fiecare truc funcționează ținând cont de tipul de carne folosit.

ADVERTISEMENT
Tags: