Life

Cum poți fierbe mult mai rapid carnea bătrână. Trucurile de care trebuie să țină cont toate gospodinele

Ce trebuie să faci pentru a reduce timpul de fierbere al cărnii bătrâne. Sfaturile care le vor salva pe toate gospodinele
15.01.2024 | 09:44
Cum poti fierbe mult mai rapid carnea batrana Trucurile de care trebuie sa tina cont toate gospodinele
Ce trebuie să faci ca să reduci timpul de fierbe al cărnii bătrâne. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu este gospodină care să nu pună carnea pe lista alimentelor preferate. De obicei, aceasta este foarte versatilă și poate fi gătită în diverse moduri. Carnea poate schimba radical gustul mâncării, mai ales dacă este carne de țară. Însă, cum trebuie procedat atunci când aceasta este mai veche.

Ce trebuie să faci pentru a fierbe mai repede carnea bătrână

Carnea de găină este unul dintre cele mai delicioase alimente. Orice preparat care include carnea de pui este aproape pe gustul tuturor. Pentru ca aceasta să fie fragedă și gustoasă, nu este suficient să fie fiartă, pur și simplu.

ADVERTISEMENT

Atunci când vine vorba de carne de găină de țară, există și cazuri în care aceasta este mai bătrână. Deși ar fi mult mai confortabil să ia carne direct de supermarket care fierbe și mai repede, unele gospodine preferă carnea de țară.

Carnea de găină crescută în gospodărie este extrem de delicioasă, mai ales dacă este gătită corespunzător. Unul dintre cei mai importanți pași este fierberea cărnii care implică anumite trucuri.

ADVERTISEMENT

Nu multe gospodine știu faptul că până și carnea mai bătrână poate fi delicioasă și fragedă. Însă, pentru asta, trebuie să țină cont de anumite aspecte. Primul și poate cel mai important este cel legat de tehnica de fierbere.

Rețete de saramură care reduc timpul de fierbere

De obicei, gospodinele care nu vor să aștepte prea mult pentru a se fierbe carnea, apelează la oala sub presiune. Aceasta poate face minuni, dar nu este singura care reduce semnificativ timpul de gătire al cărnii.

ADVERTISEMENT

Este foarte important ca, înainte de a o pune la fiert, carnea mai bătrână să fie lăsată în saramură cu o seară înainte. Pentru a prepara saramura ai nevoie de sare, apă și puțin zahăr. Apoi, în acest amestec se pune carnea de pui.

Gospodinele care vor ca saramura să fie mai aromată, pot apela și la anumite condimente, precum piper, oregano, ceapă sau usturoi. Fiind lăsată peste noapte, carnea va prealua din arome și va fi mult mai gustoase.

ADVERTISEMENT

La fel de bună și de eficientă pentru reducerea timpului de fierbere a cărnii bătrâne este saramura uscată. Aceasta se prepară după aceeași rețetă, doar că se renunță la apă. Cu ingredientele și condimentele alese se unge carnea care urmează să fie gătită a doua zi.

Mult mai practic și mai ușor de pus în aplicare este următorul truc. Gospodinele care nu au răbdare să lase carnea peste noapte, o pot pune direct la fiert. Însă, în apa respectivă trebuie să adauge un păhărel de țuică sau o linguriță de zahăr.

ADVERTISEMENT