Multe dintre alimentele pe care le găsim în comerț pot fi preparate și acasă. Ce e drept, avem nevoie de timp pentru a face acest lucru, însă măcar la final, ne bucurăm de un preparat cât se poate de sănătos.
Acasă putem prepara de la pâine, înghețată, ciocolată până la faimoasele alimente precum pateul.
Pateul este în realitate un aliment cât se poate de sănătos, bogat în minerale, vitamine și nu numai. Cel din comerț însă, este bogat și în aditivi, așa că uneori nu e o alegere chiar atât de sănătoasă.
Chiar și așa, dacă ești un mare iubitor de pateu și dacă ai puțin timp liber în bucătărie, poate a venit momentul să prepari pateul de acasă.
Întins pe o felie de pâine proaspătă, care poate de asemenea să fie preparată acasă, acest pateu este mai mult decât delicios. Și nu ai nevoie nici de prea multe ingrediente, pentru că rețeta este una foarte simplă.
Astfel, dacă te-ai hotărât să prepari pateul de casă, atunci vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
După cum observi deja, lista ingredientelor este una destul de mică, așa că nu ai cum să te încurci. Cum prepari pateul de casă? În primu rând ai nevoie de o tigaie, pe care trebuie să o încingi la foc mediu.
Adaugă acolo o lingură de ulei, alături de 20 de grame de unt, iar mai apoi ceapa tăiată cât de fin poți, pentru a nu se vedea prea tare, alături de sare și piper.
Ceapa va fi prăjită până în momentul în care va avea culoarea aurie. După ce este gata, o poți scoate să o pui într-un bol, sau, dacă vrei ca lucrurile să fie mai simple, atunci las-o în tigaie.
Pasul următor este prepararea ficatului de pui. Pune 30 de grame de unt alături de cea de a doua lingură de ulei din lista de ingrediente, iar mai apoi adaugă ficatul de pui, evident, alături de sare și piper.
Acesta trebuie să stea la prăjit nu mai mult de zece minute, pentru a nu fi prea uscat.
Dacă nu îți dai seama când să te oprești, află că ficatul de pui trebuie să fie roz la interior. Dacă îl uiți pre mult pe foc, acesta va fi mai degrabă ars, iar pateul tău nu va mai fi atât de fin pe cât te aștepți.
Mai departe, ficatul care a fost prăjit alături de ceapă și de restul cantității de unt rămase vor fi puse în robotul de bucătărie.
Se amestecă bine, la orice viteză, până când compoziția devine o pastă cremoasă.
Pui pateul de casă într-un bol, iar mai apoi îl bagi la frigider. Acesta trebuie să stea la rece cel puțin două ore înainte de a fi consumat, așa că vei mai avea nevoie de răbdare.
Vestea bună este însă că la final te bucuri de un preparat delicios și cu mult mai sănătos față de cele din comerț.