Life

De ce să pui pastă de dinți la rădăcina plantelor. Trucul care face minuni

Trucul eficient pentru cele mai frumoase și sănătoase plante. Trebuie să le pui asta la rădăcină și nu vei mai avea probleme cu dăunătorii.
05.11.2023 | 15:15
De ce sa pui pasta de dinti la radacina plantelor Trucul care face minuni
Trucul ieftin care te ajută să-ți scapi plantele de dăunători. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Trucul ieftin pe care crescătorii de plante îl folosesc pentru a scăpa de dăunători. Ai nevoie de un produs care se găsește în baia fiecăruia și pe care nu te-ai fi gândit să-l folosești în acest scop până acum.

Cum să scapi de dăunătorii care atacă plantele. Ai nevoie de un produs aflat la îndemâna oricui

Iubitorii de plante de ghiveci știu că este o adevărată problemă atunci când frunzele acestora se îngălbenesc. De obicei, asta înseamnă că florile au fost afectate de dăunători.

ADVERTISEMENT

Însă, vestea bună este că există un truc la îndemâna oricui pentru a rezolva problema. Probabil că nu ți-a trecut niciodată prin minte până acum să pui la rădăcina plantelor pastă de dinți.

Ei bine, grădinarii folosesc acest ingredient ori de câte ori plantele sunt pe punctul de a se usca. Mirosul puternic de mentă nu este deloc pe placul dăunătorilor, care vor pleca din preajma florilor.

ADVERTISEMENT

Tot ce este nevoie să faci este să pui pastă de dinți pe marginea ghivecelor. Totodată, pentru ca efectul să fie unul și mai puternic, combină într-o sticlă cu pulverizator o lungă de pastă de dinți și un litru de apă.

Cu amestecul astfel obținut stropește periodic frunzele plantelor. În acest mod, vei reuși să scapi de insectele care ți-au atacat florile folosind o metodă rapidă, care nici nu te costă mult.

ADVERTISEMENT

De ce să uzi florile cu oțet

De altfel, un truc folosit de asemenea de crescătorii de plante pentru a scăpa de „musafirii” nepoftiți folosirea oțetului de mere. Substanțele din acesta sunt benefice pentru culturile de grădină.

Amestecă apă și oțet de mare, pune rezultatul într-o sticlă cu pulverizator și aplică această soluție pe toate plantele care sunt afectate de boli sau de paraziți. De asemenea, poți pune această soluție și pe solul din jurul acestora fără griji, pentru că nu le va afecta.

ADVERTISEMENT

Din contră, oțetul de mere va stimula creșterea plantelor din grădina, pentru că este bogat în fosfor și potasiu. Însă, este important să nu apelezi la această metodă foarte des, deoarece poate fi dăunătoare.

ADVERTISEMENT
Tags: