Iată câteva sfaturi practice pentru a face față caniculei dacă vrei să economisești energie electrică, mai ales de când facturile au crescut în ultima perioadă. Ține cont în primul rând de ferestrele prin care intră soarele.
Specialiștii ne îndeamnă să folosim draperii black out pentru a scădea temperatura din interiorul locuinței. În felul acesta razele soarelui sunt blocate și camera va fi izolată natural, fără să folosești aerul condiționat.
În cazul în care căldura nu mai vine prin intermediul geamurilor, atunci este indicat să ne gândim și la următoarele aspecte. Unul dintre acestea este legat de așternuturile sintetice la care trebuie să renunțăm complet.
Pentru a suporta temperaturile ridicate de pe timpul verii este foarte bine să alegi lenjerii de pat răcoroase care absorb foarte bine umezeala. Bumbacul și inul sunt materialele potrivite pentru a fi folosite pe caniculă.
De asemenea, e important să eviți supraîncărcarea locuinței. Mobila încarcă spațiul din casă și nu lasă aerul să circule cu mare ușurință. Toate ușile din spațiu trebuie să fie deschise pe timpul verii, atât ziua, cât și noaptea.
Gheața nu este bună numai pentru a fi utilizată în băuturi răcoritoare, ci și pentru a fi pusă în diferite boluri prin casă. În felul acesta aerul va fi mai proaspăt pe tot parcursul zilei.
Balconul spațios este perfect pentru a fi amenajat astfel încât să păstrezi locuința răcoroasă pentru o perioadă cât mai lungă. În plus, terasa se poate acoperi cu o copertină care păstrează la distanță razele soarelui.
De asemenea, spațiul de pe balcon se poate amenaja cu plante, copăcei în ghivece sau brăduți care au rolul de a capta lumina. Pălăria și factorul de protecția nu trebuie să lipsească atunci când ieși din casă.