Din ce se face zahărul vanilinat, de fapt. De ce nu e bine să îl folosești în rețetele pentru prăjituri. Gospodinele adoră acest ingredient, fără a știi însă ce conține. Răspunsul te va lua, cu siguranță, prin surprindere!
Cum se produce, în realitate, zahărul vanilinat. Care e motivul pentru care nu e indicat în deserturile preferate. Multe femei îl folosesc atunci când doresc să pregătească ceva dulce și delicios pentru persoanele dragi.
Foarte multe gospodine ajung să facă o greșeală uriașă atunci când merg la magazin pentru a achiziționa ingredientele necesare pentru prăjituri. Printre acestea se numără unul care de multe ori este citit greșit sau pe fugă de oameni.
Mai exact, specialiștii atrag un semnal de alarmă și spun că zahărul vanilat este complet diferit de zahărul vanilinat. Acesta din urmă este obținut din vanilină, care de cele mai multe ori este sintetică. Are o aromă puternică, dar mai puțin complexă.
Potrivit dcmedical.ro, aceste produs mai este numit ”imitație de vanilie” sau ”aromă de vanilie”. Acesta reprezintă o combinație între zahăr, sirop de porumb sau alți îndulcitori similari care nu sunt tocmai sănătoși pentru organism.
Așadar, zahărul vanilinat reprezintă un produs chimic care redă gustul vaniliei care se extrage din batoanele naturale de vanilie. Zahărul vanilat are o aromă subtilă și o nuanță ușor maronie, fiind ideal pentru deserturi.
Zahărul vanilat este un ingredient natural, în timp ce zahărul vanilinat este unul chimic. O altă diferență majoră dintre cele două ingrediente este impacul pe care îl au acestea asupra sănătății și organismului uman.
Compușii din compoziția lor sunt, de asemenea, diferiți. Mai mult decât atât, gospodinele trebuie să știe că zahărul vanilat se poate realiza simplu, ușor și rapid în propria bucătărie. În primul rând, e nevoie de câteva batoane de vanilie proaspete.
În al doilea rând, batoanele se desfac pe jumătate și se extrag cu mare atenție bobițele de vanilie. Se folosește vârful unui cuțit. Ulterior, produsul obținut se amestecă cu zahăr normal, aspect care crează o simfonie de arome.
Mai apoi, borcanul se acoperă cu un prosop curat și se lasă într-un loc întunecat și răcoros timp de circa două săptămâni. În tot acest interval vanilia își va lăsa amprenta delicioasă și savuroasă în zahărul adăugat.