Cum recunoști carnea tocată stricată? Uneori poate fi dificil să îți dai seama, în special când aceasta este sigilată, ori când o privești de la distanță. Iar mulți vânători de la magazine nu îți vor da toate informațiile necesare.
Ce trebuie să faci însă ca să recunoști carnea tocată stricată? În primul rând data de expirare contează. Poate ai omis să te uiți pe etichetă și ai achiziționat deja un produs. Află că aceasta poate fi consumată în maxim 3 zile de la data marcată pe ambalaj.
Dacă însă ai ieșit la cumpărături și vrei să recunoști carnea tocată stricată, bazează-te pe culoare. Mai exact, contează enorm aspectul cărnii, iar acest lucru e valabil și la carnea normală proaspătă, cât și la cea tocată, ori la alte produse.
Astfel, carnea tocată roșiatică înseamnă că este proaspătă și poate fi consumată fără probleme. Dacă observi însă o altă culoare, precum maro, ori gri, atunci nu o cumpăra, ori dacă o ai în casă, arunc-o imediat.
Dacă te afli într-un magazin unde poți să miroși carnea tocată, acest lucru te ajută și mai mult. Dacă simți un miros înțepător nu o cumpăra și cu atât mai mult nu o consuma. În anumite cazuri poți să simți mirosul și în jurul pachetului.
Alte trucuri prin care poți să recunoști carnea tocată stricată sunt legate de textura ei. Astfel, strânge carnea între degete și vezi dacă se separă în bucăți mici. Dacă nu se întâmplă acest lucru, iar carnea este lipicioasă, atunci nu o consuma în niciun caz.
Despre carnea tocată și nu numai mai trebuie să știi și cât timp o poți consuma. Spre exemplu, dacă ai achiziționat carne tocată congelată și vrei să o dezgheți, nu o ține la frigider mai mult de două zile.
Dacă însă ai scos-o de la congelator și te-ai răzgândit, o poți recongela. Din nou însă, doar dacă nu au trecut mai mult de două zile. În caz contrar, aceasta poate deveni un pericol pentru organismul tău.