News

Cum s-a împărțit averea în familia vrăjitoarei Sidonia. Cât valorează terenurile clanului

Cei trei fii ai vrăjitoarei Sidonia sunt acuzați că au ucis un bărbat în timpul unei altercații care a avut loc la un hotel din Padina.
14.02.2024 | 13:55
Cum sa impartit averea in familia vrajitoarei Sidonia Cat valoreaza terenurile clanului
Vrăjitoarea Sidonia a spus că fiii săi au fost în legitimă apărare în conflictul în urma căruia a decedat o persoană. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook, capturi Digi24, ProTV
ADVERTISEMENT

Frații Louis, Laurențiu și Armando Marin au fost arestați preventiv după conflictul sângeros de la un hotel din localitatea Padina, din noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma căruia un bărbat din Târgoviște, angajat al unei firme de pază, a decedat. Procurorii susțin că fiii vrăjitoarei Sidonia l-au atacat nu doar cu cuțitul, ci și cu alte obiecte contondente.

Familia a avut de împărțit un teren de aproape 7.500 metri pătrați

S-a descoperit că frații Marin au fost implicați în trecut în mai multe activități ilegale precum cămătărie, șantaj, infracțiuni cu violență și trafic de droguri. Mama fraților Marin, vrăjitoarea Sidonia, a fost protagonistă recent într-un dosar de altă factură, împreună cu soțul ei, Fabian Marin, miza fiind mai multe loturi de teren ale familiei.

ADVERTISEMENT

Conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată, cei doi, alături de alte două rude, au fost dați în judecată de o altă persoană din familie, obiectul dosarului înregistrat pe 5 aprilie 2019 la Judecătoria Cornetu fiind “partaj judiciar”. Este vorba despre un teren din localitarea ilfoveană Bragadiru, cu o suprafață totală de 7.470 metri pătrați, moștenit de cei implicați în proces, care a fost împărțit în patru loturi pentru ieșirea din indiviziune.

Prin cererea de chemare în judecată, reclamanta a solicitat instanței ca prin hotărârea pe care o va pronunța să dispună ieșirea din indiviziune şi să constate că bunul supus ieșirii din indiviziune este compus din terenul extravilan în suprafață de 7.470 mp cuprins în titlul de proprietate nr. 28720/10.04.1996, să declare încetarea coproprietății prin partaj, prin ieşirea din indiviziune şi atribuirea în natură conform cotelor, precum şi obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecată constând în taxă judiciară de timbru, onorariu avocațial şi onorariu expert.

ADVERTISEMENT

Instanța a constatat că masa partajabilă este formată dintr-un teren extravilan de 2.470 mp și un alt teren extravilan de 5.000 mp și că reclamanta deține 1/3 din aceasta, o pârâtă deține 1/3, un pârât 1/6, în timp ce vrăjitoarea Sidonia și soțul ei dețin 1/6 din masa partajabilă. Deoarece părţile nu au ajuns la o înţelegere cu privire la modalitatea de împărţire a masei partajabile, instanța a arătat că, pentru formarea loturilor necesare împărţelii, sunt necesare operaţii de măsurătoare şi evaluare.

Valoarea terenului este de 408.000 euro

Prin raportul de expertiză în specialitatea topografie s-a reţinut că terenurile sunt situate în intravilanul localităţii, nu sunt împrejmuite şi nu există edificate construcţii pe ele, fiind astfel identificate terenurile ce alcătuiesc masa partajabilă. S-au identificat, astfel, patru loturi de teren. Lotul 1 are 2.470 metri pătrați și este format din două terenuri, unul de 1.780 metri pătrați, celălalt de 689 metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Apoi, terenul de 5.000 metri pătrați  a fost împărțit în trei loturi: lotul 2 (teren de 2.499 metri pătrați), lotul 3 (teren de 1.249 metri pătrați) și lotul 4 (teren de 1.249 metri pătrați). Conform cotelor părţi, reclamanta deţine suprafaţa de 2.489 mp (1/3 din masa partajabilă), o pârâtă deţine suprafaţa de 2 489 mp (1/3 din masa partajabilă), altă pârâtă deţine suprafaţa de 1.244 mp (1/6 din masa partajabilă), iar pârâţii Sidonia Marin și Fabian Marin dețin suprafața de 1.244 mp (1/6 din masa partajabilă – 1/12 fiecare).

Expertul a precizat că niciunul dintre terenuri nu este partajabil în natură. Referitor la stabilirea sultei, instanța a constatat că se impune stabilirea acesteia având în vedere că împărțirea în natură a terenurilor nu s-a putut realiza cu respectarea absolută a cotelor din masa partajabilă ce revine fiecărei părți, așa cum s-a stabilit în încheierea de admitere în principiu. Din coroborarea concluziilor raportului de expertiză în specialitatea construcții și evaluarea proprietății imobiliare, rezultă că valoarea totală a masei partajabile este de 408.332 euro (lot 1 – 128.500 euro, loturile 2-3-4 având o valoare totală de 279.800 euro).

ADVERTISEMENT

Lotul vrăjitoarei Sidonia și al soțului ei valorează aproape 70.000 euro

Astfel, din suprafața totală măsurată a terenurilor supuse masei partajabile, reclamantei ar fi trebuit să îi fie atribuită o suprafață de 2.489 mp (echivalentul cotei de 1/3 din masa partajabilă), însă lotul 1 ce i-a fost atribuit are o suprafață de 2.469 mp. Prin raportarea cotei de 1/3 aferentă reclamantei, la valoarea totală a masei partajabile în cuantum de 408.332 euro, rezultă că acesteia îi revin bunuri în valoare de 136.110,66 euro, însă valoarea lotului 1 ce i-a fost atribuit este de 128.500 euro. Ca atare, în beneficiul reclamantei va fi stabilită o sultă în cuantum de 7.610,66 euro.

Instanța a arătat că pârâților Sidonia Marin și Fabian Marin ar fi trebuit să le fie atribuită o suprafață de teren de 1.244 mp din masa partajabilă, echivalentul cotei de 1/6 din masa partajabilă (1/12 pentru fiecare), însă lotul 4 ce le-a fost atribuit are o suprafață mai mare de 1.249 mp. Prin raportarea cotei de 1/6, aferentă vrăjitoarei Sidonia și soțului ei, la valoarea totală a masei partajabile în cuantum de 408.332 euro, rezultă că acestora ar fi trebuit să le revină bunuri în valoare de 68.055,33 euro, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

Însă valoarea lotului 4, ce le-a fost atribuit, este de 69.944 euro, valoare ce depășește valoarea bunurilor ce ar trebui să le revină conform cotei de 1/6 din masa partajabilă cu suma de 1.888,67 euro, lotul fiind mai însemnat valoric. În consecință, pentru egalizarea cotelor, instanța a arătat că îi va obliga pe pârâții Sidonia Marin și Fabian Marin la plata în favoarea reclamantei a sumei de 1.888,67 euro, echivalent în lei la data plății, cu titlu de sultă, în indiviziune conform art. 1427 C.civ., în termen de 6 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii Judecătoriei Cornetu, care a fost dată pe 18 martie 2022.

ADVERTISEMENT