News

Cum s-a trezit un român cu datorii de peste 800.000 de euro. Și-a pierdut buletinul acum 20 de ani

Un român a trecut printr-un coșmar, după ce a constatat că are datorii de peste 800.000 de euro. Și-a pierdut buletinul acum 20 de ani.
26.03.2024 | 22:52
Cum sa trezit un roman cu datorii de peste 800000 de euro Sia pierdut buletinul acum 20 de ani
Un român s-a trezit cu datorii de peste 800.000 de euro, după ce și-a pierdut buletinul. colaj Fanatik/ Foto Facebook Pașapport Românesc/ Unsplash
ADVERTISEMENT

Un român s-a trezit cu datorii de peste 800.000 de euro, după ce în urmă cu mai bine de 20 de ani și-a pierdut buletinul. Cazul halucinant a ieșit la iveală acum, iar ceea ce a aflat bărbatul l-a lăsat fără cuvinte.

Un român s-a trezit cu datorii de peste 800.000 de euro, după ce și-a pierdut buletinul

În anul 2003, românul de 40 de ani, stabilit în Italia, a rămas fără buletin, ajungând să îl piardă în circumstanțe neclare. La 20 de ani distanță, el a aflat că a fost victima unui furt de identitate.

ADVERTISEMENT

Mai exact, actul a ajuns în posesia unui alt român din Italia, care i-a furat identitatea. Mai mult, individul a obținut un pașaport italian și a deschis o afacere ilegală în Verona. Totul a fost făcut folosind numele victimei de 40 de ani.

Hoțul de identitate a avut o viață paralelă și a comis numeroase ilegalități, precum evaziune fiscală, arată Radio Siena. Pe lângă toate acestea, bărbatul nu și-a plătit amenzile și impozitele, care figurau pe numele românului căruia i-a luat buletinul.

ADVERTISEMENT

Astfel, respectivul a acumulat datorii în valoare de 807.000 de euro. Însă, somația de plată a ajuns la victima de 40 de ani, care a primit și un document privind executarea silită din partea Agenției de Venituri din Siena.

Bărbatul l-a dat în judecată pe hoțul de identitate

Românul, care s-a trezit în această situație, a aflat întreaga poveste desprinsă parcă din filme, abia în anul 2023. Drept urmare, el și-a angajat mai mulți avocați. Aceștia au reușit să dovedească faptul că, de fapt, omul a fost victima unui furt de identitate.

ADVERTISEMENT

Bărbatul l-a dat în judecată pe conaționalul său. Curtea de Justiție Fiscală a anulat datoriile de peste 800.000 de euro, obligând cealaltă parte să achite cheltuielile de judecată, conform sursei citate.

Persoanele care își pierd actul de identitate ori care au fost victima unui furt trebuie să sesizeze situația la Poliție sau la Direcția Generală Pentru Evidența Persoanelor. Ei trebuie să solicite eliberarea unui nou buletin în termen de 15 zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, românii care trec prin așa ceva trebuie să își dovedească identitatea printr-un alt document, precum pașaportul sau certificatul de naștere. Ulterior, autoritățile vor declara cartea de identitate nulă și astfel nu va fi utilizată în alte scopuri.

 

ADVERTISEMENT
Tags: