Life

Cum s-a vindecat Lili Sandu de premenopauză: „Acesta m-a ajutat enorm”

Lili Sandu a vorbit deschis despre diagnosticul dur pe care l-a primit la vârsta de 29 de ani din partea doctorilor. Cum a scăpat de premenopauză?
12.01.2024 | 09:30
Cum sa vindecat Lili Sandu de premenopauza Acesta ma ajutat enorm
Pe când avea doar 29 de ani, Lili Sandu a fost diagnosticată cu premenopauză/ sursa foto: instagram
ADVERTISEMENT

Pe când avea doar 29 de ani, Lili Sandu a fost diagnosticată cu premenopauză, o afecțiune care i-a dat viața peste cap la vremea respectivă. În cadrul unui interviu pentru VIVA, vedeta de televiziune a explicat prin ce momente grele a trecut, dar și cum a reușit să se vindece!

Cum a reușit Lili Sandu să se vindece de premenopauză

Lili Sandu este una dintre cele mai apreciate prezentatoare tv din România, dar puțini știu prin ce clipe grele a trecut pe când avea doar 29 de ani. Medicii au diagnosticat-o cu premenopauză, perioada de tranziție ce apare mereu înainte de menopauză și anunță că, pe viitor, menstruația se va opri definitiv.

ADVERTISEMENT

În cel mai nou număr al revistei VIVA, Lili Sandu a vorbit despre lupta sa cu premenopauza. Deși i se părea că procesul de vindecare va fi unul greu și anevoios, prezentatoarea tv a ajuns pe mâinile unui doctor bun, care i-a dat tratamentul potrivit.

Dieta strictă pe care a urmat-o

„A fost un verdict dur, mai ales că nu aveam nici 30 de ani. Mă simțeam neputincioasă și îmi era frică de viitor. Însă am avut mare noroc să întâlnesc un doctor naturopat în America. Acesta m-a ajutat enorm. Primul pas a fost să urmez o dietă strict vegană. Inițial, mi s-a părut imposibil, nu concepeam să nu mai mănânc brânză și alte produse de origine animală. Am crezut că nu voi rezista foarte mult timp, însă m-am surprins singură.

ADVERTISEMENT

Am dat un adevărat restart organismului, lucru care l-a determinat să funcționeze, din nou, optim. Hormonii și intestinul joacă un rol definitoriu în sănătatea corpului unei femei. Le recomand tuturor oamenilor să aibă grijă la nutriție și intoleranțele alimentare, și să își facă analizele anual.”, a declarat prezentatoarea de la PRO TV, într-un interviu pentru VIVA! 

Își face analizele în fiecare an

La vârsta de 29 de ani, prezentatoarea de la „Vorbește lumea” a primit o veste proastă din partea medicilor. Fusese diagnosticată cu premenopauză. Pentru a scăpa de problemele de sănătate cu care se confruntă multe tinere, ea a fost nevoită să își schimbe total stilul de viață. În plus, a urmat o dietă strictă.

ADVERTISEMENT

La vremea respectivă, specialiștii i-au recomandat vedetei să urmeze un regim vegan și să renunțe definitiv la lactatele de proveniență animală. I-a fost foarte greu să se adapteze la noul stil de viață, mai ales că îi plăcea să consume foarte multă brânză.

Regimul vegan a fost nevoit să-l țină mai mult de trei luni, dar nici acum nu a renunțat la această dietă strictă. Lili Sandu a mai explicat că acum este mai atentă la sănătatea sa și își face analizele anual.

ADVERTISEMENT

„Trebuia să dau un restart organismului. Asta se întâmplă când există o problemă hormonală la femei. Trebuie să dai un restart, ca să poți să pleci de undeva. Dacă n-ai disciplină, nu aduci organismul la un nivel optim. Nu merge doar trei zile, pur și simplu trebuie să o iei de la zero. Au fost niște suplimente, niște superalimente, ashwagandha, pudra de maca, lăptișorul de matcă, niște tonice care ajută organismul”, a mai spus Lili Sandu, la Fresh by Unica.

ADVERTISEMENT
Tags: