Life

Cum să cureți hornul casei înainte să vină iarna. Ce soluții simple există în comerț

Cum să cureți hornul casei înainte să vină iarna. Există anumite soluții simple în comerț pe care le poți cumpăra pentru această problemă.
02.11.2022 | 13:24
Cum sa cureti hornul casei inainte sa vina iarna Ce solutii simple exista in comert
Cum să cureți hornul casei înainte să vină iarna. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum să cureți hornul casei. Este un lucru necesar pe care trebuie să îl faci înainte de a veni iarna.

Cum să cureți hornul casei înainte să vină iarna

Pentru că iarna este foarte aproape ar trebui să găsești soluții pentru a curăța hornul casei tale. Acest lucru este necesar în fiecare an, și în comerț sunt puse la dispoziția cumpărătorilor multe dispozitive care te pot ajuta.

ADVERTISEMENT

Cea mai cunoscută este buturuga pentru curățat hornul. Este vorba, mai precis, despre un lemn care se pune pe foc și va curăță hornul de reziduri.

De asemenea, buturuga te poate ajuta și să îmbunătățești și tirajul și în acest fel să scazi pericolul de incendii.

ADVERTISEMENT

O altă metodă este să utilizezi o pudră specială care se folosește pentru sursele de încălzire cu peleți. Vei avea nevoie de o lingură de pudră pe care să o pui în camera de ardere înainte ca focul să fie aprins (pentru 18 si 20 kW )

Pentru putere mai mare trebuie puse două lingurițe de pudră.

Ce mai poți folosi pentru a curîța hornul casei

În cazul în care ai o sobă pe lemne, poți să folosești pliculețele care au în interior un praf ce contribuie la descompunerea depunerilor de funinginii de pe coșul de fum sau din interiorul camerelor de ardere. Și acestea sunt în funcție de puterea surselor de căldură.

ADVERTISEMENT

Alte soluții prin care poți să cureți hornul casei înainte de a veni iarna este să folosești niște peleți concentrați făcuți din rășină specială.

Este vorba despre niște granule care se toarnă în interiorul rezervorului de peleți și care emană o substanță ce duce la descompunerea depunerilor.

ADVERTISEMENT

Este foarte important ca hornul casei să fie curățat pentru dacă nu avem grijă de el crește riscul de incendiu și poate duce, de asemenea, la scăderea eficienței sobei.

Pe scurt, se vor arde mai multe lemne, iar costurile pentru tine vor fi mai mari.  De altfel, importante sunt și lemnele pentru foc pe care le alegem. Dacă hornurile caselor nu sunt curățate crește și riscul de intoxicare cu monoxid de carbon.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
VIRUSUL mortal care UCIDE precum COVID-UL! E ALERTĂ MAXIMĂ
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit...
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul jucat
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților