Life

Cum să dezgheți mașina fără bătăi de cap. Trucurile pe care toți șoferii ar trebui să le știe

Cum să dezgheți mașina în doar câțiva pași simpli. Trucurile care îți vor fi de mare ajutor în diminețile reci de iarnă.
11.12.2023 | 11:18
Cum sa dezgheti masina fara batai de cap Trucurile pe care toti soferii ar trebui sa le stie
Cum să dezgheți rapid mașina. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Cum să dezgheți mașina într-un timp scurt și fără prea multe bătăi de cap. Trucurile pe care orice șofer ar trebui să le cunoască. Totodată, există și metode pe care ar fi mai bine să le eviți.

Cum să dezgheți ușor mașina

În sezonul rece, printre cele mai enervante aspecte se numără și mașina înghețată. Indiferent de cât de devreme te-ai trezi și te-ai pregăti, lăsându-ți numai 10 minute pentru această acțiune, uneori este prea puțin.

ADVERTISEMENT

Astfel că, ajungi să întârzii la serviciu și să-ți strici toată dimineața. Adevărul este că, există modalități corecte și modalități greșite de a dezgheța o mașină. Unele pot fi foarte eficiente, altele sunt doar o pierdere de timp, iar anumite tehnici sunt de-a dreptul periculoase.

De exemplu, nu este deloc indicat să folosești un card sau orice alt obiect în afară de o racletă și nici să torni apă clocotită pe parbriz, pentru că în loc să-l dezgheți, ai putea să-l spargi sau să-l fisurezi și te vei alege cu o gaură în buget.

ADVERTISEMENT

În schimb, un degivrant va face treaba imediat. Pulverizează soluția specială pe geamuri și în maxim două minute vei reuși să pleci din parcare fără probleme și fără să îngheți afară.

Poți folosi și un lubrifiant special pentru parbriz. Acesta acționează ca înlocuitor de apă, astfel încât vor opri condensul care duce la formarea înghețului. Bineînțeles, dacă ai putea ține mașina într-un garaj ai evita toate probleme.

ADVERTISEMENT

Soluțiile creative

Dar există și soluții creative de a dezgheța mașina înghețată în sezonul rece. De pildă, poți folosit un amestec de apă cu sare. Dar trebuie aplicat cu moderație, căci poate afecta sticla și facilitează apariția ruginii.

O metodă foarte ingenioasă este să folosești o ceapă. Cum te va ajută să dezgheți mașina? Ei bine, dacă freci cu o seară înainte geamurile și parbrizul cu acest aliment, vei preveni înghețul, notează Daily Mail. 

ADVERTISEMENT

Iar în caz de urgență, puțină vodcă este tot ceea ce ai nevoie. Toarn-o pe parbriz, iar conținutul ridicat de alcool va face că acesta să nu mai înghețe, însă trucul acesta poate fi destul de costisitor dacă alegi să folosești o băutură de calitate.

ADVERTISEMENT
Tags: