Greu să găsești pe cineva căruia să nu-i fie pe plac cartofii prăjiți, iar dacă vrei să-ți iasă mai ceva ca cei de la fast-food, folosește-te de următoarele trucuri.
Cartofii prăjiți exact ca la fast-food sunt visul oricărei persoane care iubește astfel de preparate. E drept, poți să-i faci și la cuptor dacă vrei o alternativă mai sănătoasă, dar dacă îți dorești să te bucuri de gustul autentic, atunci informațiile de mai jos s-ar putea să-ți fie utile.
Este floare la ureche să faci cartofi prăjiți, dar nu mereu ies așa cum ai visat. Pentru a nu fi moi, ci crocanți și delicioși, ai de urmat câteva reguli.
Baza unei rețete de succes stă în ingrediente și oricât de simplu ar părea, acest caz nu este o excepție. Prin urmare, trebuie să te asiguri că ai ales să prăjești cartofii în uleiul potrivit.
Cel mai bun este uleiul de măsline extravirgin, deoarece evidențiază aroma cartofilor, dar o alternativă mai ieftină este uleiul de arahide.
De asemenea, evită cartofi albi, pentru că au un conținut mai mare de amidon și sunt șanse mai mici să devină crocanți, și îndreaptă-ți atenția către cei galbeni sau roșii.
De altfel, nu pune cartofii la prăjit după ce i-ai curățat. Lasă-i 20 de minute la înmuiat în apă cu sare, pentru a elimina excesul de amidon. Stoarce-i bine și apoi lasă-i la uscat pe un prosop de hârtie.
Chiar dacă această informație este mai puțin cunoscută, cartofii trebuie prăjiți la temperaturi diferite. Pentru început, până când capătă o culoare galbenă – la 165 de grade, iar după aceea la o temperatură mai mare, aproximativ 185 de grade.
Cartofii nu se sărează niciodată înainte de prăjire. Ei trebuie asezonați abia la final. Astfel, vei obține cartofi crocanți și delicioși la tine acasă.