Life

Cum să faci cea mai bună limonadă. Trei rețete perfecte pentru această vară

Limonada este numai bună pentru zilele caniculare, mai ales că temperaturile ridicate s-au instalat deja pe teritoriul țării noastre. Iată cum o poți face delicioasă.
14.06.2022 | 09:14
Cum sa faci cea mai buna limonada Trei retete perfecte pentru aceasta vara
Trei rețete de limonadă de vară. Cum să-ți iasă delicioasă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Te întrebi adesea cum să faci cea mai bună limonadă? Ei bine, noi avem răspunsul. FANATIK îți aduce în paragrafele următoare trei rețete perfecte pentru această vară, care se desprind foarte bine de preparatul clasic.

Trei rețete de limonadă de vară. Cum să-ți iasă delicioasă

Limonada poate fi realizată în mai multe combinații, cu fructe proaspete și cu gheață, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Această băutură este vedeta sezonului estival și merită să încerci mai multe variante.

ADVERTISEMENT

1. Limonadă cu lămâie, mentă, zahăr brun şi apă minerală

Pentru acest preparat, dar și pentru cele care vor urma ingredientul de bază este lămâia. Acestea trebuie stoarse bine, zeama amestecându-se cu zahăr până la topire. Se adaugă câteva frunze de mentă tăiate foarte mărunt sau rupte cu mâna.

Băutura se toarnă într-o carafă peste care se adaugă apa minerală. Pentru decor se mai pot adăuga câteva felii de lime. Se lasă la frigider până în momentul în care se servește.

ADVERTISEMENT

Această limonadă se poate realiza și cu grepfruit sau căpșuni și va avea la final o culoare roz foarte plăcută vederii. Cu siguranță, va fi pe placul invitaților și a celor mici.

2. Limonadă cu zmeură și afine

Preparatul este unul colorat și plin de savoare datorită fructelor proaspete și parfumate. Această rețetă se pregătește cu o zi înainte să fie servită, amestecându-se într-un blender sucul de lămâie, afinele, zmeura și zahărul.

ADVERTISEMENT

Se mixează toate ingredientele și se scurge la final amestecul. De asemenea, se aruncă semințele de la fructe. Compoziția obținută se transferă apoi într-un recipient în care va sta la congelator pentru 1 – 2 ore.

După ce s-a scurs timpul de stat la rece se adaugă apă și se mai lasă la congelator încă 8 ore sau peste noapte. Înainte de servire se aduce la temperatura camerei timp de aproximativ 45 de minute.

ADVERTISEMENT

3. Limonadă cu lămâie şi piersici

Tot ce ai nevoie pentru această băutură sunt 2 lămâi, 3 piersici coapte, zahăr și apă plată. Primul pas constă în decojirea fructelor, care au fost spălate foarte bine în prealabil. Se îndepărtează sâmburii și se taie în bucăți mici.

Piersicile se pun într-un vas cu zahăr și cu zeamă de la lămâie. Se amestecă totul până la omogenizare și apoi se toarnă apă plată. Limonada se servește simplă sau cu gheață de la congelator.

ADVERTISEMENT