Secretul pe care trebuie să-l știi pentru a face cea mai bună salată de vinete cu ceapă. O poți face cremoasă dacă respecți câțiva pași foarte importanți.
Vinetele sunt foarte bogate în vitamine și minerale, dar și antioxidanți, motiv pentru care sunt recomandate în multe diete. Antioxidanții ajută la prevenirea mai multor boli cronice, precum cele de inimă sau cancerul.
Mulți români preferă să consume aceste legume sub formă de salată. Este ușor de preparat și nu necesită foarte multe ingrediente. Poți consuma acest fel de mâncare oricând, ca simplă gustare.
În general, gospodinele adaugă ceapă tocată în salata de vinete, dar ar trebui să renunțe la acest obicei. În schimb, ceapa ar trebui tocată cât mai mărunt, apoi dată prin blender, pentru ca salata să fie mai cremoasă.
Pentru ca salata de vinete să-ți iasă ca la carte, e bine să respecți lista de ingrediente a marilor bucătari. Iată care sunt pașii de urmat pentru a găti acest fel de mâncare!
Vinetele se spală și se usucă, apoi se pun pe o tavă tapetată cu o hârtie de copt. Se pun apoi la cuptorul preîncălzit la 175°C și se lasă o oră la copt.
Dovlecelul curățat de coajă și tăiat cuburi se adaugă într-o oală și se lasă la fiert timp de aproximativ 10 minute. Se zdrobește apoi cu o furculiță până când se obține o pastă.
Ceapa se toacă mărunt, după care se dă prin blender, notează spynews.ro. Pasta de susan se pune într-un vas, după care se adaugă sucul de ceapă, care îi va oferi salatei un gust delicios.
Peste pasta de susan se adaugă sucul de lămâie, apoi usturoiul, pătrunjelul tocat și sucul de la ceapă. Se amestecă bine, iar compoziția se acoperă și se lasă la frigider până când vinetele sunt gata.
După ce vinetele s-au copt, acestea se curăță, se toacă și se pun într-un bol. Se adaugă peste ele pasta de dovlecei și sosul lăsat la la frigider. Se amestecă totul bine, iar salata de vinete este gata. Poftă bună!