Life

Cum să faci cea mai pufoasă omletă. Ingredientul pe care e musai să-l pui în compoziție

Ce să pui în omletă pentru a obține o textură pufoasă și delicioasă. Până și ce mai mari bucătari apelează la acest truc.
02.02.2024 | 17:40
Cum sa faci cea mai pufoasa omleta Ingredientul pe care e musai sal pui in compozitie
Cea mai bună rețetă pentru o omletă pufoasă. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Omleta este una dintre cele mai ușoare rețete de preparat, mai ales atunci când ești pe grabă și vrei să mănânci ceva delicios. Rețeta nu este deloc complicată, iar principalul ingredient care nu trebuie să își lipsească sunt, evident, ouăle. Însă, dacă vrei ca omleta ta să fie pufoasă, atunci trebuie să mai adaugi ceva.

Rețeta de omleta cu care nu vei da greș niciodată

Omleta este una dintre cele mai populare variante de mic dejun. Este o rețetă versatilă care permite integrarea diverselor ingrediente pentru gusturi variate. Însă, pentru ca o omletă să fie perfectă nu este suficient să fie delicioasă, ci și pufoasă.

ADVERTISEMENT

Pentru ca omleta ta să fie una pufoasă, cel mai bine este să urmezi o rețetă clasică. Astfel, pentru un mic dejun ca la carte ai nevoie de trei ouă, dar și de 50 de grame de brânză. Aceasta poate fi aleasă în funcție de tipul pe care îl preferi, de vaci, de capră sau chiar feta.

Rețeta nu este completă până când nu ai pregătite și două lingurițe de unt sau de ulei de măsline. De asemenea, foarte importante sunt sarea și piperul, iar opțional, poți adăuga diverse ierburi proaspete pentru a avea și mai multă aromă în farfurie.

ADVERTISEMENT

Omleta nu este deloc greu de preparat. Mai întâi, trebuie să spargi ouăle și să le amesteci într-un bol. De obicei, pentru ca acestea să fie cât mai aerate, se recomandă folosirea unui tel sau chiar a unei furculițe.

De ce trebuie să ții cont atunci când prepari o astfel de rețetă

În amestecul rezultat pui sarea și piperul după gust. De asemenea, tot acum, se taie și brânza în cubulețe mici. După asta, untul sau uleiul se pune în tigaie la încins, la foc mediu.

ADVERTISEMENT

Abia după ce untul sau uleiul s-au încălzit suficient, poți pune ouăle în tigaie. Pentru a te asigura că omleta se coace uniform, te poți folosi de o spatulă. Cu ajutorul ei, tragi marginea omletei către centrul tigăii. Astfel, ouăle necoapte se scurg în jur.

După ce omleta a început să se rumenească, este timpul să pui peste ea brânza rasă. Apoi, cu ajutorul aceleiași spatule, pliezi omleta pe jumătate pentru a acoperi brânza.

ADVERTISEMENT

Acum, după ce omleta este gata, o poți așeza pe o farfurie. În funcție de preferințe, înainte de a o servi, pot să presari peste ea diverse ierburi aromatice, precum pătrunjel sau cimbru.

De asemenea, poți să adaugi amprenta personală prin servirea ei alături de alte legume. Inclusiv alte ingrediente care sunt pe placul tău pot fi puse lângă omletă. Poftă bună!

ADVERTISEMENT