Life

Cum să faci cel mai ieftin sistem de irigare prin picurare. Confecționarea pas cu pas

Cum să faci cel mai ieftin sistem de irigare prin picurare. Realizarea pas cu pas, explicată de agricultori cu experiență.
08.03.2024 | 16:24
Cum sa faci cel mai ieftin sistem de irigare prin picurare Confectionarea pas cu pas
Cât este de util acest tip de sistem de irigare. Sursa foto: Youtube, Agrointeligența, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum să faci de unul singur, în propria grădină, un sistem de irigare prin picurare, creat din bidoane. Poate părea complicat, însă este mai degrabă un proces complex și care îți va fi de mare folos.

Confecționarea pas cu pas a unui sistem de irigare prin picurare, creat din bidoane

Un sistem de irigare prin picurare, creat din bidoane, este mai ieftin și acționează eficient pentru dezvoltarea recoltei. Contribuie la creșterea legumelor și fructelor. Iată confecționarea lui pas cu pas.

ADVERTISEMENT

Sistemul de irigare este utilizat, de obicei, de către agricultorii cu recolte care se întind pe hectare de teren, dar asta nu înseamnă că nu se poate folosi și pentru o grădină din curtea casei, de exemplu.

Prin sistemul de irigare, plantele, pomii fructiferi sau fructele au apa asigurată. În lipsa acesteia, nu se pot dezvolta, iar întreaga plantație va avea de suferit, așadar. Este foarte important să le asigurăm aportul de apă.

ADVERTISEMENT

Pentru realizarea sistemului de irigare prin picurare, care este unul improvizat, aveți nevoie de: 4, 5 litri de apă, un bidon de apă de 5 litri cu capac, și de o bormașină pentru făcut găuri. Care sunt pașii următori?

Cu o cariocă sau cu un marker, trasați dungi perfect egale, în patru colțuri de bidon. În acest fel veți realiza mai eficient și mai rapid găurile și veți identifica zonele unde se face picurarea în momentul când solul acoperă jumătate din pet.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este să turnați apă în bidon până când acesta se umple. Acoperiți cu dopul și se întoarce recipientul cu susul în jos. Apoi, cu bormașina găuriți dopul de patru ori, în partea inferioară a bidonului, la capătul liniilor trasate, potrivit My Amazing Homestead.

Bidonul sistemului de irigare improvizat se pune în pământ

Circa 1, 2 milimetri ar trebui să fie diametrul găurilor. Ulterior, se sapă o groapă, iar bidonul va fi plasat cu partea găurită în sol. Adâncimea ideală este de 10-15 centimetri. Partea superioară se va pune cu dopul în sus.

ADVERTISEMENT

Veți vedea apoi cum are loc irigarea prin picurare. În jurul ”invenției” voastre, puteți plasa plantele, iar suprafața potrivită este de 1-2 metri pătrați. Semințe de castraveți, roșii, pepeni, dovlecei, de exemplu. Acestea se vor cultiva la o distanță de 3, 4 centimetri pe fiecare linie a bidonului.

ADVERTISEMENT
Tags: