Life

Cum să faci clătite ca în Franța. Rețeta clasică și delicioasă de crepes

Cum poți să prepari cele mai delicioase clătite franțuzești, fără prea multe ingrediente. Desertul cu care nu vei da greș niciodată.
13.02.2024 | 17:01
Cum sa faci clatite ca in Franta Reteta clasica si delicioasa de crepes
Cum să prepari cele mai delicioase clătite franțuzești. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Cine a zis că trebuie să fii un bucătar iscusit pentru a prepara cele mai delicioase deserturi?! Pentru cei care vor să pregătească un desert gustos, fără să stea prea mult timp în bucătărie, avem cea mai simplă rețetă de clătite. Chiar și cei mai iscusiți patiseri din Franța apelează la ea!

Cum se prepară faimoasele clătite franțuzești

Clătitele sunt unul dintre cele mai simple deserturi de preparat. Dincolo de faptul că nu ai deloc nevoie de multe ingrediente, nici timpul pe care trebuie să îl aloci nu este unul mare.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, au început să apară fel de fel de rețete de clătite, de la cele clasice, la cele americane. Însă, nu multe gospodine știu că cele mai simplu de pregătit sunt cele franțuzești.

Clătitele franțuzești și un adevărat deliciu în farfurie. Dacă alegi să prepari pentru cei dragi sau pentru musafiri, cu siguranță, nu vei da greș cu ele. În plus, au și puține calorii, ceea ce înseamnă că și cei aflați la dietă le pot încerca.

ADVERTISEMENT

Pentru a prepara faimoasele clătite franțuzești, ai nevoie de 250 de grame de făină, 4 ouă și 600 de ml de lapte. Lista ingredientelor se completează cu 100 de grame de unt topit, o linguriță de ulei și un vârf de sare.

Cea mai simplă rețetă de clătite franțuzești

Pentru început, cantitatea de făină se pune într-un bol încăpător. În mijlocul ei se face o gropiță, unde vor fi puse ouăle, 250 de ml de lapte și sarea. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel.

ADVERTISEMENT

Treptat, în același amestec se adaugă restul laptelui, uleiul și untul topit. Se amestecă cu telul până când compoziția capătă o textură lichidă. Amestecul se lasă o oră, iar vasul se acoperă cu folie alimentară.

După ce s-a scurs timpul, poți trece la prepararea clătitelor. Mai întâi, trebuie să te asiguri că tigaia este încinsă suficient. Foarte important de menționat este faptul că nu se pune ulei.

ADVERTISEMENT

Cu un polonic potrivit, se ia din compoziție și se toarnă în tigaie. Clătita se întoarce pentru a se rumeni uniform pe ambele părți.

Clătitele astfel preparate se păstrează la cald. Acestea pot fi umplute cu orice fel de compoziție, în funcție de gust. Sunt delicioase mâncate cu frișcă, gem, Nutella sau cu brânză dulce. Poftă bună!

ADVERTISEMENT