Poți să faci pesmet acasă în câteva minute fără prea multe bătăi de cap. Multe persoane folosesc deja această metodă, având în vedere că e cu mult mai avantajoasă decât altele din comerț.
Pesmetul este ingredientul secret atunci când vine vorba de șnițele. De asemenea, el poate fi introdus și în alte rețete. Cum să faci însă pesmet acasă pentru a nu mai fi nevoie să ajungi la magazin?
În primul rând, află că poți să faci pesmet acasă din orice tip de pâine. Fie că achiziționezi pâine albă sau neagră, rezultatul va fi același, iar singurul lucru diferit va fi culoarea. Pentru asta însă ai nevoie de pâine uscată.
Important este însă modul în care se usucă pâinea. Dacă o ții la temperatura camerei, s-ar putea să realizezi că aceasta a prins mucegai. Drept urmare, cea mai bună recomandare este să o bagi la cuptor.
Taie pâinea pe care o ai sub formă de cubulețe, iar acestea adaugă-le pe o hârtie de copt la cuptor timp de 30 de minute la o temperatură de 180 de grade. Când devin rumene, atunci sunt gata.
Pâinea se scoate de la cuptor, se lasă la răcit și la întărit, iar mai apoi se pune într-un robot de bucătărie pentru mărunțire. Dacă vrei o aromă mai deosebită află că există și câteva trucuri interesante.
Când faci pesmet acasă în câteva minute, poți conta pe ierburi aromate uscate. Adaugă busuioc, oregano ori rozmarin sau parmezan în bolul în care se mărunțește pâinea uscată. Acum, pesmetul făcut acasă este gata.
Nu trebuie neapărat să îl și folosești atunci. Îl poți păstra și utiliza ori de câte ori ai nevoie. Modul de păstrare însă joacă un rol esențial. Pentru ca produsul să nu se altereze, ține-l într-o pungă de hârtie.
O altă alegere poate fi și un borcan închis ermetic. Oricare dintre cele două variante le vei alege, acestea vor merge direct în spații uscate și răcoroase, ferite de lumina soarelui. Mai departe, pesmetul făcut acasă poate rezista luni de zile.