Life

Cum să îngrijești corect orhideea. Cele mai utile trucuri ca să înflorească tot anul

Astăzi, Fanatik îți explică pas cu pas cum să îngrijești corect orhideea. Acestea sunt cele mai utile trucuri pentru ca ea să înflorească tot anul.
01.10.2021 | 12:51
Cum sa ingrijesti corect orhideea Cele mai utile trucuri ca sa infloreasca tot anul
Cum să îngrijești corect orhideea. Cele mai utile trucuri ca să înflorească tot anul. Sursă foto: Canva
ADVERTISEMENT

Este una dintre cele mai frumoase flori din casă, dar trebuie neapărat să știi cum să îngrijești corect orhideea. Îți explicăm pas cu pas astăzi care sunt cele mai utile trucuri de îngrijire a acestei plante. În acest fel, va înflori pe tot parcursul anului.

Sunt o mulțime de variante de orhidee, care nu sunt pretențioase. Însă, sunt totuși niște aspecte la care trebuie să fii atent dacă îți dorești ca plantele tale decorative să aibă spor.

ADVERTISEMENT

Cum să îngrijești corect orhideea. Așa va înflori tot anul

În primul rând, atunci când florile ei se usucă, nu trebuie să tai tija imediat. Așteaptă câteva zile, apoi numără de la baza ei patru noduri și taie deasupra ultimului numărat. Așa vei avea parte de o tijă nouă în doar două săptămâni.

Când muți planta într-un alt ghiveci mai mare, se taie întâi rădăcinile. Nu pune alt pământ de flori, este nevoie de unul special pentru aceste flori. Pe fundul noului ghiveci se pun niște pietre ori bile de argilă.

ADVERTISEMENT

Atenție totuși! Aceasta schimbare se face atunci când orhideea nu are flori și nu este recomandat să se întâmple prea des. Ideal este să aștepți cel puțin doi ani între mutări.

Când vine vorba despre orhideele crescute în casă, este nevoie de mai multă apă. Atât rădăcinile, cât și substratul trebuie să aibă umezeală constantă.

ADVERTISEMENT

Când uzi ghivecele, folosește lichidul călduț, pentru a evita apariția bolilor sau a altor afecțiuni specifice acestei plante. Specialiștii ne recomandă să facem asta odată pe săptămână în sezonul cald și aproximativ la zece zile în sezonul rece.

Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea acestei flori

Orhideea are nevoie de foarte multă lumină, dar fără să fie expusă direct razelor soarelui. Dacă este ținută în întuneric, apar primele probleme cu frunzele ei, care se închid la culoare, conform Antena 1.

ADVERTISEMENT

Dacă alte plante pot fi ținute în orice tip de ghiveci, în cazul acesta se recomandă utilizarea vaselor de sticlă sau din plastic transparent. Există și o explicație pentru acest lucru: orhideea are rădăcini care se dezvoltă deasupra solului.

Pe lângă umezeală și lumină, aceste flori deosebite au nevoie și de aer. Trebuie totuși să ai grijă când deschizi fereastra, pentru că tija este destul de fragilă.

De asemenea, pentru ca să înflorească pe tot parcursul anului, în lunile septembrie și octombrie se aplică tratamentele de fertilizare în ghivecele orhideelor. Acestea se găsesc atât în florării, cât și în magazinele cu produse pentru casă și grădină.

ADVERTISEMENT