Life

Cum să îngrijești mușcatele corect după ce le-ai plantat. Doar așa vei avea flori frumoase și sănătoase mai mult timp

Ce trebuie să știi despre îngrijirea mușcatelor. Secretele care te vor ajuta să te bucuri cât mai mult de frumusețea acestor plante perene.
25.03.2024 | 18:46
Cum sa ingrijesti muscatele corect dupa ce leai plantat Doar asa vei avea flori frumoase si sanatoase mai mult timp
Sfaturile pe care trebuie să le știi despre îngrijirea mușcatelor. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, mușcatele sunt unele dintre florile preferate ale românilor. Acestea se regăsesc fie plantate în grădină, fie în ghivece. Mușcatele sunt ușor de recunoscut datorită coloritului lor bogat, dar și datorită mirosului specific. Dacă vrei să te bucuri cât mai multe de aceste flori, trebuie să ții cont de anumite aspecte.

Cum se plantează corect mușcatele

Mușcatele sunt foarte populare în rândul românilor. De ani buni de zile, acestea ocupă un loc special în grădinile, dar și în ghivecele multor români. Primăvara este sezonul în care se cultivă majoritatea florilor, inclusiv aceste mușcate iubite de toți.

ADVERTISEMENT

Înainte de a planta mușcatele, trebuie să știi că respectarea anumitor pași este esențială dacă vrei să ai flori frumoase și sănătoase. Deși nu este o plantă prea pretențioasă, mușcata are și ea nevoile ei pentru a fi în cea mai bună condiție de-a lungul anului.

Mușcatele, la fel ca multe alte flori, pot fi plantate fără nicio problemă în sezonul de primăvară. Însă, trebuie neapărat să se țină cont de temperaturile de afară. Deși poate fi primăvară în calendar, condițiile meteo exterioare pot spune altceva.

ADVERTISEMENT

Pentru a nu le face rău, cel mai bine este ca acestea să fie plantate doar atunci când temperaturile de pe timpul zilei depășesc 10 grade. De asemenea, nici seara nu trebuie să se mai înregistreze temperaturi sub zero grade.

Care sunt pașii esențiali pe care trebuie să îi respecți în îngrijirea acestor plante

Înainte de a trece la plantarea propriu zisă a mușcatei, trebuie să ții cont de faptul că aceasta are nevoie de spațiu pentru a se dezvolta. Este recomandat ca între mușcate să fie o distanță de minim 20 de centimetri care să le permită să se ramifice și să înflorească bogat.

ADVERTISEMENT

Dacă alegi să pui mușcatele în ghiveci, atunci, acesta trebuie și el ales cu mare grijă. Nu orice tip de ghiveci este potrivit pentru mușcate, ci doar cele care au o înălțime de maxim 18 centimetri.

La fel de important că locul unde se plantează mușcatele este și tipul solului. Acesta trebuie să fie foarte bine drenat și pregătit corespunzător înainte de plantarea florilor. După ce ai pus la punct aceste aspecte, trebuie doar să te asiguri că vei uda planta ori de câte ori are nevoie.

ADVERTISEMENT

Pentru a te bucura cât mai mult de florile ei, este necesar să îi acorzi atenție pe timp îndelungat. Mușcatele trebuie să fie ținute la o temperatură potrivită, eventual, acolo unde este cazul, să fie chiar mutate în spații călduroase. Acestea nu rezistă la frig, iar sezonul rece este principalul lor inamic.

Udarea reprezintă un pas esențial în procesul de îngrijire al mușcatelor. Trebuie să te asiguri că solul este mereu umed, însă, nu trebuie să exagerezi cu cantitatea de apă. Dacă le vei uda prea mult, riști să dăunezi rădăcinilor.

De asemenea, pentru ca mușcatele tale să arate mereu bine și să fie îngrijite, trebuie să rupi florile și frunzele care s-au uscat deja. În acest fel, permiți creșterea altor frunze noi.

ADVERTISEMENT
Tags: