Life

Cum să nu te îngrași de sărbători. Nu trebuie să te abții de la mâncare. Sfaturi de la Carmen Brumă: „Nu te întinde în pat imediat după ce ai mâncat”

Cum să te alimentezi în perioada sărbătorilor de iarnă încât să nu te îngrași. Iată sfatul nutriționistei Carmen Brumă. Nu trebuie să te abții de la mâncare.
23.12.2023 | 08:39
Cum sa nu te ingrasi de sarbatori Nu trebuie sa te abtii de la mancare Sfaturi de la Carmen Bruma Nu te intinde in pat imediat dupa ce ai mancat
Ce spune nutriționistul Carmen Brumă despre cum să ne alimentăm de sărbători. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Crăciunul se apropie cu pași repezi și vom fi tentați să gustăm din toate bunătățile tradiționale pe care le vom avea pe masă. Nu este nevoie să ne abținem de la mâncat, chiar dacă ne facem griji că vom acumula kilograme, spune nutriționista Carmen Brumă. Totuși, trebuie să fim precauți față de anumite detalii.

Cum să mâncăm de Crăciun încât să nu ne îngrășăm

Indiferent de ceea ce vom alege să mâncăm, la fiecare masă am face bine să adăugăm o salată din legume proaspete, în care să punem ulei de măsline și două linguri de oțet de mere. Cu aceasta ar trebui să ne hrănim înainte de celelalte produse, încât să reducem impactul glicemic.

ADVERTISEMENT

De altfel, după ce ai terminat de mâncat, Carmen Brumă nu recomandă să te întinzi în pat, ci să faci mișcare. Mai exact, încearcă să faci o plimbare după fiecare masă, să faci prin casă diferite sarcini sau un antrenament moderat la o oră, două după.

”Indiferent de ce alegi să mănânci, adaugă meselor tale, de preferabil la început, o salată din legume proaspete în care să pui ulei de măsline și două linguri de oțet de mere. Te va ajuta să reduci impactul glicemic al acelei mese și să neutralizezi o parte din efectul substanțelor nocive care există în unele alimente.

ADVERTISEMENT

Nu te întinde în pat imediat după ce ai mâncat. Încearcă să mergi, să faci treburi prin casă, să ieși afară la o plimbare și ideal la o oră/două distanță să poți face un antrenament moderat”, a explicat Carmen Brumă într-o postare pe rețelele de socializare.

Cum ne alimentăm corect în postul Crăciunului. Se va încheia pe 24 decembrie

De altfel, postul de Crăciun încă nu s-a terminat. Cu toate că într-o astfel de perioadă este indicat să ne abținem de la produsele din lapte, ouă sau carne, nu înseamnă că nu trebuie să mai mâncăm orice fel de proteină. În lipsa proteinelor apar caloriile în plus.

ADVERTISEMENT

Proteinile, în post, se pot lua din ciuperci, porumb, mazăre sau din pește, atunci când este o zi de dezlegare, adică avem voie să consumăm pește. Din pește se vor lua și fibre, care la fel sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului nostru.

”Iată două posibile greșeli în post, care pot duce la îngrășare. 1. Nu mănânci suficiente proteine sau nu combini corect sursele de proteine vegetale, astfel încât să aibă toți aminoacizii esențiali, iar lucrul ăsta te face să obții greu senzația de sațietate.

ADVERTISEMENT

2. Nu mănânci suficiente fibre, ceea ce te face să ronțăi ceva, să ciugulești ceva tot timpul, iar lucrul ăsta menține secreția de insulină și favorizează problemele de sănătate, iar printre acestea și kilogramele în plus”, , a mai explicat Carmen Brumă pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT