Life

Cum să nu te îngrași de sărbători. Sfaturile oferite de Carmen Brumă: „Fără să te abții de la mâncărurile care îți plac”

Carmen Brumă și-a dezvăluit toate trucurile pentru o siluetă perfectă. Așa poți să mănânci tot ce vrei la masa de Crăciun.
21.12.2023 | 23:50
Cum sa nu te ingrasi de sarbatori Sfaturile oferite de Carmen Bruma Fara sa te abtii de la mancarurile care iti plac
Carmen Brumă a dezvăluit secretul pentru o siluetă perfectă în perioada sărbătorilor. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Carmen Brumă a dezvăluit care sunt secretele pentru o siluetă perfectă chiar și în perioada sărbătorilor. Nu este nevoie să te abții de la felurile tale de mâncare favorite, ci doar să respecți anumite reguli.

Carmen Brumă, secretele unei siluete perfecte chiar și de sărbători

După ce pe parcursul anului mulți au făcut eforturi pentru a avea o siluetă perfectă, perioada sărbătorilor este una care, pe de o parte, îi și întristează. Căci revederea cu cei dragi, cadourile și colindele vin la pachet și cu feluri delicioase de mâncare.

ADVERTISEMENT

Iar după o perioadă lungă de post, parcă toate preparatele sunt și mai apetisante. Astfel că, o parte din kilogramele pierdute cu greu se întorc cât ai zice pește, lucru care nu poate fi decât supărător.

Dar Carmen Brumă a venit în ajutorul doamnelor, domnișoarelor sau chiar domnilor care vor să-și mențină silueta perfectă chiar și de sărbători cu mai multe sfaturi utile.

ADVERTISEMENT

În realitate, nu este nevoie să-ți pui pofta în cui și să renunți la sarmale, piftie, tobă, cozonac și toate celelalte produse tradiționale care se găsesc pe toate mesele de Crăciun și de Revelion.

„Fără să te abții de la mâncărurile care îți plac”

Există trei reguli pe care Carmen Brumă le respectă atunci când vine vorba despre mesele de sărbători. „Iată câteva metode simple care să te ajute să-ți păstrezi silueta în timpul sărbătorilor de iarnă, fără să te abții de la mâncărurile care îți plac.

ADVERTISEMENT

1. Indiferent de ce alegi să mănânci adaugă meselor tale, de preferabil la început, o salată din legume proaspete în care să pui ulei de măsline și 2 linguri de oțet de mere. Te va ajuta să reduci impactul glicemic al acelei mese și să neutralizezi o parte din efectul substanțelor nocive care există în unele alimente.

2. Păstrează un repaus alimentar între mese de cel puțin 4 ore în care să nu ciugulești nimic și să bei doar apă. Bea aproximativ 35 ml/kg corp/zi, pentru că hidratarea optimă te ajută să ai mai puține pofte, să gestionezi mai bine apetitul și să nu vă fie teamă, poți bea apă înainte de masă sau în timpul mesei dacă simți nevoia, pentru că nu diluează sucurile gastrice.

ADVERTISEMENT

3. Nu te întinde în pat imediat după ce ai mâncat. Încearcă să mergi, să faci treburi prin casă, să ieși afară la o plimbare și ideal la o oră/două distanță să poți face un antrenament moderat”, a scris Carmen Brumă pe contul său de Instagram. 

ADVERTISEMENT