Life

Cum să prepari un tort cu ciocolată și vanilie în doar câteva minute. Nu ai nevoie de făină și cuptor

Rețetă de tort cu ciocolată și vanilie, gata în doar câteva minute. Nu ai nevoie de făină și nici de cuptor, ci doar de câteva ingrediente.
24.01.2023 | 12:29
Cum sa prepari un tort cu ciocolata si vanilie in doar cateva minute Nu ai nevoie de faina si cuptor
Cum să prepari un tort în doar câteva minute, fără coacere. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Iată cum se prepară un tort de ciocolată și vanilie în doar câteva minute, fără făină și fără coacere. Rețeta este simplă și ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Tort de ciocolată și vanilie, gata în câteva minute. Nu îți trebuie făină și cuptor

Atunci când ai de gând să gătești un desert, este ideal ca acesta să se prepare cât mai repede, mai ales dacă aștepți oaspeți și vrei să le oferi ceva delicios.

ADVERTISEMENT

Deși aluatul se prepară destul de repede, de multe ori trebuie să aștepți ca desertul să stea mai mult timp la cuptor.

Din fericire, există și deserturi pe care le poți prepara în doar câteva minute și pentru care nu ai nevoie de cuptor.

ADVERTISEMENT

Acest tort de ciocolată se prepară foarte rapid și tot ce trebuie să faci este să-l ții la frigider câteva ore, până când poate fi consumat. Consultă lista de ingrediente și modul de preparare în rândurile de mai jos.

Ingrediente

  • 80 g ciocolată albă
  • 250 g pișcoturi
  • 80 g ciocolată neagră
  • 75 g budincă de vanilie
  • 1 litru lapte
  • 5 linguri de amidon de porumb
ADVERTISEMENT

Cum se prepară tortul

Mai întâi trebuie să tai cubulețe o parte din pișcoturi, iar acestea vor alcătui baza. Se umple o cană cu lapte și se umezesc pișcoturile, înainte de a le pune pe fundul unei forme.

Se înmoaie apoi în lapte și niște pișcoturi întregi, după care acestea se așază de-a lungul pereților formei astfel încât să formeze un cadru.

ADVERTISEMENT

Acum se începe prepararea cremei. Se toarnă un litru de apă într-o cratiță, după care se adaugă amidonul de porumb și budinca de vanilie, iar totul se amestecă bine.

Se adaugă apoi zahărul și se amestecă din nou, până când amestecul devine omogen. După ce amestecul este gata, se împarte în două boluri.

Ciocolata albă tocată se pune într-un bol cu cremă, iar în celălalt ciocolata neagră tocată, iar totul se amestecă bine, până când ciocolata se topește complet.

Peste baza de pișcoturi se toarnă crema de ciocolată albă, apoi cea de ciocolată neagră. Crema se acoperă cu pișcoturi înmuiate în lapte.

Desertul trebuie să fie ținut la frigider timp de patru ore înainte de a fi consumat, astfel încât să se compacteze corespunzător. Tortul se poate mânca imediat ce este gata.

ADVERTISEMENT