Life

Cum să scapi de celulită în trei pași simpli cu ingredientele care se găsesc în orice casă

Cum putem scăpa de celulită în trei pași simpli, în comoditatea casei tale. Ce spun specialiștii și ce sfaturi ne dau în lupta cu coaja de portocală
19.08.2023 | 10:30
Cum sa scapi de celulita in trei pasi simpli cu ingredientele care se gasesc in orice casa
Scapă de celulită în 3 pași simpli. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Celulita este o problemă supărătoare pentru majoritatea femeilor. Din fericire, există soluții pentru a diminua aspectul cojii de portocală. Specialiștii ne recomandă câteva soluții simple, la îndemâna tuturor, pentru a ameliora celulita. FANATIK vă dezvăluie care sunt secretele pentru a avea o piele perfectă în costum de baie.

Tratarea celulitei cu ajutorul produselor naturale

Tratarea celulitei poate fi abordată în mod natural și holistic. Adoptând un stil de viață sănătos, exerciții fizice regulate și utilizarea ingredientelor naturale putem obține o piele mai netedă și frumoasă.

ADVERTISEMENT

“Celulita este o modificare a texturii pielii apare de obicei pe coapse, fese și abdomen. Cauzele sale pot fi variate. De la predispoziția genetică la stilul de viață sedentar sau alimentația necorespunzătoare. Există totuși variante prin care putem ameliora aspectul neplăcut al celulitei.

Hidratarea este esențială pentru sănătatea pielii și poate ajuta la îmbunătățirea aspectului celulitei. Trebuie să consumăm cantități adecvate de apă. Mai putem opta pentru alimente cu conținut ridicat de apă, precum castraveți, pepeni sau spanac.

ADVERTISEMENT

O dietă bogată în legume, fructe, proteine slabe și grăsimi sănătoase poate susține sănătatea pielii și poate contribui la reducerea inflamației asociate cu celulita”, a declarat dermatologul Rodica Baciu pentru FANATIK.

Masajul corporal cu perie din păr natural: “Una dintre cele mai eficiente metode”

Dacă vrem să scăpăm în timp record de coaja de portocală, avem nevoie de o perie din peri naturali. Specialiștii spun că masajul cu această perie este una dintre cele mai eficiente metode de combatere a celulitei.

ADVERTISEMENT

“Masajul este o tehnică eficientă pentru îmbunătățirea circulației sângelui și limfei. Acesta ajutând la reducerea acumulării de grăsime și la stimularea eliminării toxinelor din zona afectată de celulită. Putem să efectuăm diverse tehnici de masaj în confortul casei noastre.

Una dintre cele mai eficiente metode este folosirea unei perii moi din peri naturali. Înainte de duș, folosește peria pe întreg corpul, pe pielea uscată. Trebuie însă ca mișcările să fie executate corect, de jos în sus, către inimă.

ADVERTISEMENT

Cel mai indicat ar fi ca acest procedeu să intre în rutina noastră de îngrijire și realizat de 2-3 ori în fiecare săptămână. Nu uitați că pielea trebuie bine hidratată după duș, cu o loțiune hrănitoare”, a mai spus medicul dermatolog Rodica Baciu.

Cafeaua măcinată, ingredientul care topește celulita

Unul dintre cele mai eficiente ingrediente în lupta cu celulita este cafeaua măcinată. Este accesibil, ușor de utilizat, iar rezultatele se văd rapid. Bineînțeles, ca în orice tratament cu produse naturale, consistența și răbdarea sunt foarte importante. În plus, nu este indicat să exagerăm, pentru a nu agresa pielea.

“Cafeaua poate fi un excelent exfoliant natural pentru tratarea celulitei. Granulele fine ale cafelei ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la stimularea circulației sângelui. Poți amesteca cafeaua măcinată cu ulei de cocos sau de măsline pentru a crea un scrub de corp exfoliant.

Uleiul de măsline este bogat în antioxidanți și acizi grași esențiali. Iar asta îl face benefic pentru hidratarea și hrănirea pielii. Masează ușor zonele afectate cu acest scrub înainte de duș. Înainte de a utiliza oricare dintre aceste produse naturale, asigură-te că nu ai alergii sau sensibilități la aceste ingrediente. Este recomandat să testezi produsele pe o zonă mică a pielii înainte de a le aplica pe întreg corpul”, a mai adăugat medicul Rodica Baciu.

Împachetare cu argilă verde împotriva celulitei

Argila verde este recunoscută de mult timp pentru proprietățile sale curative și de îngrijire a pielii. Aceasta poate fi un aliat eficient în lupta împotriva celulitei. Asta datorită capacității sale de a stimula circulația sângelui, de a detoxifia și de a îmbunătăți aspectul pielii.

“Argila verde are abilitatea de a absorbi toxinele și impuritățile de la suprafața pielii. Atunci când este aplicată pe zonele afectate de celulită, argila poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte și la detoxifierea pielii. Circulația sângelui poate fi îmbunătățită și se diminuează acumulările de grăsime în zonele cu celulită.

Se amestecă câteva linguri de argilă verde cu ceai verde, se pot adăuga și câteva picături de vitamina A. Se înfășoară zonele cu folie de plastic pentru a menține argila umedă și pentru a intensifica acțiunea acesteia. Se lasă să acționeze aproximativ 20-30 de minute, apoi se îndepărtează la duș. După aceea, este important să hidratăm bine pielea cu o cremă sau o loțiune pentru corp”, a mai declarat medicul Rodica Baciu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT