Life

Cum să verifici, de fapt, dacă ai viruși în telefon. Metoda se aplică pentru toate modelele Iphone, Samsung, Huawei și LG

Cum să afli dacă ai viruși în telefon. Metoda care funcționează pentru toate telefoanele produse de Apple Samsung și LG.
16.09.2023 | 18:07
Cum sa verifici de fapt daca ai virusi in telefon Metoda se aplica pentru toate modelele Iphone Samsung Huawei si LG
Cum să-ți dai seama dacă ai viruși în telefon. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Metoda sigură prin care poți verifica dacă ai viruși în telefon. Este destul de ușor de folosit, chiar și pentru cei care nu sunt cei mai pricepuți în ale tehnologiei. Funcționează pentru toate modelele de iPhone, Samsung și LG.

Metoda simplă prin care poți verifica dacă ai viruși în telefon

Când un telefon este virusat, de obicei apar mari probleme de funcționare. Deși avem imporesia că aplicațiile pe care le instalăm zilnic sunt din surse sigure, unele dintre acestea pot aduce mari pagube dispozitivelor.

ADVERTISEMENT

Există, bineînețeles, programe antivirus care pot fi descărcate și care promit să scaneze și să detecteze eventualii viruși care pot ajunge în telefon. Totuși, nu sunt mereu sigure, iar uneori abonamentele sunt destul de scumpe.

Din fericire, există o metodă avansată și destul de ușor de folosit pentru toată lumea. Este vorba de modul Safe, disponibil pe orice model de telefon. Acesta detectează dacă dispozitivul a fost infectat cu spyware.

ADVERTISEMENT

Un spyware este un virus ce colectează informații despre utilizator fără acordul acestuia. Aceste programe se instalează adesea fără ca noi să fim conștienți de asta, atunci când sunt descărcate aplicații  nesigure sau când sunt accesate site-uri web compromise.

Cum se accesează Safe Mode pe telefon

Pentru a accesta Safe Mode și a verifica dacă un telefon are viruși, trebuie să fie accesat meniul de repornire al telefonului. Pentru asta, se ține apăsat lung butonul pornit/oprit până când se ajunge în zona respectivă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, ține apăsată iconita prin care se oprește telefonul până când apare pe ecran mesajul de avertizare care te anunță că te afli în Safe Mode sau Modul de siguranță și urmezi sintrucțiunile, ce pot fi diferite în funcție de modelul dispozitivului.

Telefonul se va reporni în modul de siguranță și toate aplicațiile instalate de-a lungului timpului vor dispărea, rămânând doar cele prestabilite. Totuși, le vei vedea pe cele virusate sau rău intenționate și le vei putea șterge, arată androido.ro. 

ADVERTISEMENT

Următorii pași sunt simpli. Intră în meniu, setări, aplicații și șterge-le pe care nu le recunoști. La final, repornește device-ul așa cum a-i face-o în mod obișnuit. Această metodă de a verifica dai ai viruși în telefon funcționează pe toate modelel de iPhone, Samsung și LG.

ADVERTISEMENT
Tags: