Life

Cum se curăță eficient salteaua de pe pat cu ajutorul unui truc simplu. De ce ingredient ai nevoie

Salteaua de pe pat se poate curăța eficient cu ajutorul unui truc simplu. Ai nevoie de un ingredient pe care îl ai în bucătărie.
30.01.2023 | 18:46
Cum se curata eficient salteaua de pe pat cu ajutorul unui truc simplu De ce ingredient ai nevoie
Cum se curăță salteaua de la pat. Sursa foto: Unsplash/Filmreal Studio
ADVERTISEMENT

Există câteva trucuri care te pot ajuta să cureți eficient salteaua de pe pat. Cu ajutorul unui ingredient pe care îl ai în bucătărie poți scăpa de anumite pete și poți igieniza salteaua.

Cum cureți eficient salteaua de pe pat. Trucurile pe care trebuie să le știe orice gospodină

În general, salteaua de pe pat poate fi foarte greu de curățat din cauza acarienilor, dar și a urmelor de transpirație care rămân în materialul acesteia.

ADVERTISEMENT

De obicei, multe persoane aleg să cheme firme specializate în curățarea saltelelor, însă există și soluții pe care le poți încerca acasă, fără ajutorul nimănui.

Un anumit ingredient din bucătărie poate face minuni pentru salteaua ta. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, care e foarte util în multe treburi gospodărești, nu doar pentru preparatele culinare.

ADVERTISEMENT

În plus, bicarbonatul de sodiu ajută și la combaterea mucegaiului. Un alt ingredient util este uleiul esențial de lavandă, care oferă un miros plăcut și te poate ajuta să dormi mai bine.

Pentru a igieniza salteaua, trebuie să pui două linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol cu 500 ml de apă. Se adaugă apoi 25 de picături de ulei esențial de lavandă sau ulei de arbore de ceai.

ADVERTISEMENT

În soluția preparată se înmoaie o cârpă curată și se șterge bine salteaua, iar apoi se lasă să se usuce bine. Poți folosi și o sticlă cu pulverizator pentru a curăța salteaua.

Există, de altfel, o soluție și pentru îndepărtarea petelor galbene din saltea, cauzate de transpirație. Se pulverizează pe saltea puțin oțet, care se lasă să acționeze cel puțin 10 minute. Se presară apoi bicarbonat de sodiu și se lasă să acționeze, iar pata galbenă va dispărea, potrivit dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Pentru petele mai dificil de îndepărtat, cum ar fi cele de sânge, se folosesc alte soluții. Se amestecă bine o cană de peroxid de hidrogen cu puțină sare și săpun de Marsilia, astfel încât să obții o pastă, pe care o vei pune apoi pe saltea.

Se lasă să acționeze până când se usucă, apoi se elimină reziduurile. Petele se tamponează cu o cârpă înmuiată în peroxid de hidrogen, iar rezultatul va fi cel așteptat.

Cum scapi de acarienii din saltea

Salteaua este, totodată, și locul preferat al acarienilor, însă poți scăpa de ei cu ajutorul unor trucuri simple. Înainte de toate, trebuie să folosești un aspirator pentru a aspira insectele și ouăle lor.

Se stropește totul cu bicarbonat de sodiu, care trebuie distribuit pe fiecare colț al saltelei, cu ajutorul unei perii.

Se lasă să acționeze timp de câteva ore, după care se îndepărtează excesul de bicarbonat de sodiu cu ajutorul unui aspirator. Această operațiune trebuie efectuată o dată pe lună, pe fiecare parte a saltelei.

ADVERTISEMENT