Life

Cum se face cea mai bună prăjitură cu numai 3 ingrediente. Le găsești deja în bucătărie

Cum se realizează cel mai delicios desert cu doar 3 ingrediente. Sunt deja în rafturile din locuința ta, fiind folosite adesea.
12.11.2023 | 21:06
Cum se face cea mai buna prajitura cu numai 3 ingrediente Le gasesti deja in bucatarie
Cum se realizează cel mai delicios desert cu doar 3 ingrediente. Sunt deja în rafturile din locuința ta. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se face cea mai bună prăjitură cu numai 3 ingrediente. Le găsești deja în bucătărie. Desertul nu conține deloc zahăr sau îndulcitori artificiali. De asemenea, este ideal în cazul celor care au intoleranță la gluten și lactoză.

Cum se realizează cel mai delicios desert cu doar 3 ingrediente. Sunt deja în rafturile din locuința ta

Cum se realizează cel mai delicios desert cu doar 3 ingrediente. Sunt deja în rafturile din locuința ta, fiind folosite frecvent. Tot ce trebuie să faci este să te apuci de treabă pentru a te bucura de o prăjitură savuroasă.

ADVERTISEMENT

Preparatul culinar conține trei banane coapte foarte bine, 120 de grame de unt de nuci și 40 de grame de pudră de cacao. Untul de nuci poate fi înlocuit cu unul de migdale, arahide, caju sau semințe de floarea soarelui.

Desertul se face extrem de simplu și se încadrează perfect la produsele care sunt apreciate atât de adulți, cât și de cei mici. De asemenea, prăjitura poate fi coaptă la marile sărbători de peste an sau în zilele de weekend.

ADVERTISEMENT

În plus, rețeta face parte din categoria preparatelor care are numeroase beneficii pentru sănătate datorită ingredientelor pe care le conține. Bananele sunt o sursă excelentă de prebiotice, binedispus și îmbunătățesc imunitatea.

Care sunt pașii de urmat pentru o prăjitură delicioasă

Prăjitura delicioasă realizată din numai 3 ingrediente se face simplu. E foarte important să preîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius înainte de a amesteca produsele. Bananele coapte se zdrobesc într-un castron încăpător.

ADVERTISEMENT

Fructele trebuie să devină un piure consistent. Se adaugă untul de nuci și se combină totul până la formarea unui amestec omogen. Pudra de cacao se cerne și ulterior, se încorporează cu amestecul de mai devreme.

Amestecul obținut se pune în tava care trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt. Ideal ar fi ca recipientul să aibă un diametru de 20 cm. Se lasă desertul la cuptor pentru circa 25 – 30 de minute. E gata când trece testul cu scobitoarea.

ADVERTISEMENT

În clipa în care scobitoarea nu are urme de compoziție înseamnă că prăjitura este perfectă. Se scoate din tavă și se lasă pe blatul din bucătărie până când se răcește complet. Se taie abia când preparatul este rece.

ADVERTISEMENT