Life

Cum se face coliva pentru Moșii de vară 2023. Se dă de pomană de Sâmbăta Morților

Cum se face coliva pentru Moșii de vară 2023. Trebuie să mergeți cu ea la biserică și trebuie dată de pomană de Sâmbăta Morților.
02.06.2023 | 18:37
Cum se face coliva pentru Mosii de vara 2023 Se da de pomana de Sambata Mortilor
Cum se face coliva pentru Moșii de vară 2023. Foto: Captură Youtube / Rețetele Mihaelei
ADVERTISEMENT

Cum se face coliva pentru Moșii de vară din acest an. Aceasta trebuie dusă la biserică pentru a fi sfințită și ulterior se dă de pomană.

Așa se face coliva pentru Sâmbăta Morților 2023

Moșii de vară 2023 reprezintă o sărbătoare extrem de importantă. Este ziua în care ne amintim de cei trecuți în neființă, de unde și numele de „moși”.

ADVERTISEMENT

Coliva este un preparat nelipsit de fiecare sărbătoare, iar dacă vrei să-ți iasă perfectă pentru Moșii de vară 2023 avem o rețetă specială pentru tine. Pentru ingrediente avem nevoie de următoarele elemente:

600 g grâu sau arpacaș, 350 g zahăr, 200 g migdale, 800 g rodii sau 4 rodii mici, 150 g semințe de susan.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai avem nevoie și de 300 g stafide, 2 linguri de scorțișoară, 250 g miez de nucă, coaja rasă de la o lămâie, 2 plicuri zahăr vanilat, un praf de sare.

Cum se face coliva pentru Moșii de vară 2023. Mod de preparare

Începem această rețetă prin a spăla și a înmuia boabele de grâu într-un vas acoperit cu apă. Într-un vas separat ar trebui puse și migdalele care trebuie să stea acolo timp de 24 de ore cel puțin.

ADVERTISEMENT

Apoi trebuie să fierbem boabele de grâu pentru 30 de minute și când s-au fiert le lăsăm să se răcească într-o strecurătoare.

După ce am întins grâul pe un prosop de hârtie și pe o tavă trebuie să o punem la frigider pentru ca ele să se usuce.

ADVERTISEMENT

Curătați migdalele și tăiați miezul în două jumătăți. Acestea trebuie acoperite și puse într-un castron cu apă astfel încât să rămână crocante.

Semințele de susan și stafidele trebuie și ele spălate puțin și lăsate la uscat. Și rodiile trebuie decojite și lăsate tot la frigider.

Amestecați toate ingredientele de la frigider și apoi puneți amestecul pe o tavă dreptunghiulară. Este momentul acum să decorați coliva pentru Moșii de vară 2023 așa cum vă place și să mergeți cu ea la biserică pentru a fi binecuvântată.

ADVERTISEMENT
Tags: