Life

Cum se face, de fapt, sosul Tzatziki. Rețeta simplă pe care a postat-o Jamila

Cum se pregătește, în realitate, sosul Tzatziki. Metoda foarte ușor de urmat, după sfaturile împărtășite de celebra Jamila.
28.06.2023 | 18:21
Cum se face de fapt sosul Tzatziki Reteta simpla pe care a postato Jamila
Cum se pregătește, în realitate, sosul Tzatziki. Metoda foarte ușor de urmat, după sfaturile împărtășite de celebra Jamila. Sursa foto: Pinterest / Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum se face, de fapt, sosul Tzatziki. Rețeta simplă pe care a postat-o Jamila pe blogul personal. Care sunt ingredientele pe care le folosește vedeta în vârstă de 35 de ani, pe numele din buletin Geanina Avram Staicu.

Cum se pregătește, în realitate, sosul Tzatziki. Metoda foarte ușor de urmat, după sfaturile împărtășite de celebra Jamila

Cum se pregătește, în realitate, sosul Tzatziki, unul dintre cele mai întâlnite în bucătăria grecească. Metoda foarte ușor de urmat, după sfaturile împărtășite de celebra Jamila. Bloggerița susține că se face extrem de rapid.

ADVERTISEMENT

Pe blogul personal vedeta a mărturisit că trebuie neapărat să se folosească un iaurt gras, de preferință grecesc sau cu mai mult de 10% grăsime. În cazul nu aveți, atunci puteți folosi din cel obișnuit, dar scurs foarte bine de zer.

Mai exact, bucătăreasa recomandă ca acest produs să fie lăsat într-o sită timp de 12 ore pentru a elimina cât mai bine zerul pe care îl conține. Extrem de importanți sunt și castraveții folosiți în acest preparat, care trebuie să fie proaspeți.

ADVERTISEMENT

Nu se folosesc castraveți murați, punctează Jamila. Sosul Tzatziki nu trebuie să fie apos, de aceea trebuie să fim atenți la ingredientele pe care le folosim. Acestea trebuie să fie de calitate și cumpărate cât mai curând.

Sos Tzatziki, ingrediente și mod de preparare

Pentru prepararea unui sos Tzatziki avem nevoie de foarte puține ingrediente. Acestea sunt: iaurtul gras, castraveții proaspeți, mărar, un praf de sare, usturoi, zeama de la o lămâie. Se poate adăuga mentă, însă aceasta este opțională.

ADVERTISEMENT

Castraveții se spală și se curăță bine de semințele din interior. Pentru această rețetă legumele se dau prin răzătoare și se presară peste ei puțină sare. Se lasă într-un vas din care să se scurgă foarte bine apa. Se storc cât mai bine pentru a îndepărta cât mai mult lichid.

Se amestecă ușor toate ingredientele într-un vas încăpător. Jamila ne sfătuiește să avem mare grijă să nu punem foarte multă zeamă de lămâie sau prea mult usturoi. Gustul sosului se poate corecta prin adăugare de iaurt suplimentar.

ADVERTISEMENT

La final se adaugă mărarul și menta tocată care, însă, este opțională și în funcție de gustul fiecărei gospodine în parte. Sosul Tzatziki merge de minune la diverse preparate culinare, în special la carnea făcută pe grătar.

ADVERTISEMENT