Life

Cum se face sosul Caesar pentru salatele tale preferate. Secretul bucătarilor

Cum se pregătește sosul Caesar, perfect pentru verdețuri crude și legume. Misterele chefilor legat de acest preparat culinar.
04.04.2023 | 12:10
Cum se face sosul Caesar pentru salatele tale preferate Secretul bucatarilor
Cum se pregătește sosul Caesar, perfect pentru verdețuri și legume. Misterele chefilor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se face sosul Caesar pentru salatele tale preferate. Secretul bucătarilor când vine vorba de produsul care adaugă o savoare în plus rețetelor tale. Care sunt ingredientele care nu trebuie să lipsească din castron.

Cum se pregătește sosul Caesar, perfect pentru verdețuri și legume. Misterele chefilor

FANATIK îți dezvăluie cum se pregătește sosul Caesar care este perfect alături de verdețuri crude și legume. Chefii de pretutindeni ascund câteva mistere legat de preparat cremos care poartă numele unui bucătar italiano – american.

ADVERTISEMENT

Mai exact, dressingul a fost inventat de Caesar Cardini care a fost creditat pentru această rețetă în anii ’20. Renumitul bucătar, care era și proprietarul unui restaurant în Tijuana, Mexic, a descoperit acest produs inedit în propriul local.

În zilele noastre, preparatul se găsește pe rafturile marilor magazine și poate fi făcut cu ușurință în casă. Acesta reprezintă o emulsie din mai multe ingrediente care merg de minune în diverse salate, alături de cartofi prăjiți sau ca marinată.

ADVERTISEMENT

Pentru a crea sosul Caesar este nevoie de 2 căței de usturoi tocați mărunt, 2 fileuri de anșoa, o jumătate de cană de maioneză, un sfert de cană de parmezan ras, 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors, o lingură de muștar Dijon.

De asemenea, din compoziția dressingului nu trebuie să lipsească o linguriță de sos Worcestershire, sarea, piperul negru proaspăt măcinat și un sfert de cană de ulei de măsline. Secretul bucătarilor de pretutindeni stă în alegerea produselor de calitate superioară.

ADVERTISEMENT

Cum se face sosul Caesar. Pașii de urmat:

Pentru a face sosul Caesar în casă avem nevoie de un castron mic în care se amestecă usturoiul tocat, fileurile de anșoa tocate, maioneza, parmezanul ras, sucul de lămâie, muștarul Dijon, sosul Worcestershire, sarea și piperul negru.

Uleiul de măsline se adaugă treptat și se amestecă continuu până când dressingul devine omogen și cremos. Asezonarea sosului se face la final și este foarte importantă. Se face în funcție de gustul fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în domeniul alimentar se sfătuiesc să păstrăm produsul într-un recipient ermetic în frigider pentru maxim o săptămână. Dressingul obținut se amestecă cu legumele și crutoanele numai înainte de servire.

ADVERTISEMENT