Life

Cum se păstrează merele mereu proaspete toată iarna. Trucurile la care apelează românii

Ce trebuie să faci pentru a avea mere tot sezonul rece. Ponturile pe care le folosesc întotdeauna cetățenii din țara noastră.
05.12.2023 | 07:40
Cum se pastreaza merele mereu proaspete toata iarna Trucurile la care apeleaza romanii
Ce trebuie să faci pentru a avea mere tot sezonul rece. Ponturile pe care le folosesc întotdeauna cetățenii din țara noastră. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se păstrează merele mereu proaspete toată iarna. Trucurile la care apelează românii atunci când vine vorba de acest fruct despre care se spune că ține medicul la distanță și care are multe beneficii pentru organism.

Ce trebuie să faci pentru a avea mere tot sezonul rece. Ponturile pe care le folosesc întotdeauna cetățenii din țara noastră

Ce trebuie să faci pentru a avea mere tot sezonul rece. Ponturile pe care le folosesc întotdeauna cetățenii din țara noastră. Bunicii noștri obișnuiau să păstreze poamele în beciuri sau afară, în fânul și paiele adunate pentru animale.

ADVERTISEMENT

Timpurile s-au schimbat și oamenii au început să se folosească de alte metode, mai ales dacă locuiesc la bloc și nu au la dispoziție astfel de ”ascunzători”. Cel mai important aspect este, fără doar și poate, temperatura.

Căldura este cea care strică fructele, de aceea e bine să folosiți un spațiu răcoros și întunecat. În felul acesta veți avea poame proaspete cel puțin 6 luni. Depozitarea se poate face în ziare sau recipiente de plastic.

ADVERTISEMENT

Pe un grup de pe Facebook un român a mărturisit că învelește merele în bucăți de ziare. Atunci când le consumă le spală foarte bine pentru a elimina orice urmă de cerneală care s-ar fi putut transfera pe fructe.

De asemenea, merele nu trebuie lăsate să înghețe pentru că acest proces descompune celulele și nu vor mai fi moi atunci când vor fi decongelate. Fructele nu trebuie să stea niciodată lângă cartofi sau ceapă, ci într-un loc separat.

ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru păstrarea merelor în sezonul rece

„Personal nu am văzut, dar mi s-a povestit că în Dâmbovița le păstrau într-o încăpere mare care în mijloc avea o groapă plină cu apă. Înțeleg că umiditatea din aer era foarte importantă!”, a declarat un membru al grupului, scrie ziare.com.

„Cel mai bine este să puneți ziare între ele și de-a lungul și de-a latul și deasupra ziar. Așa, când scoateți ziarul de deasupra le puteți vedea dacă s-au pătat, ca să nu dezveliți de fiecare dată fiecare măr. Din propria experiență”, a răspuns altcineva.

ADVERTISEMENT

„Temperatura contează foarte mult, 1-4 grade. La fel și ventilația, umiditatea. Puteți să le înveliți cum vreți, dacă este mai cald de 4-5 grade, fructele își continuă procesul”, este un alt sfat din mediul online.

ADVERTISEMENT
Tags: