News

Cum sunt păcăliţi românii să cumpere “soluţii miraculoase de vindecare” de pe internet. “Sunt nişte înşelătorii ordinare”

Mulţi români asimiliează unele suplimente alimentare cu medicamente care vindecă miraculos, iar specialiştii cer sprijinul guvernului şi îi avertizează pe consumatori.
28.05.2023 | 18:28
Cum sunt pacaliti romanii sa cumpere solutii miraculoase de vindecare de pe internet Sunt niste inselatorii ordinare
Suplimentelor alimentare li se atribuie proprietăţi exagerate, avertizează specialiştii
ADVERTISEMENT

În prezent, utilizarea suplimentelor alimentare de către cetățeni este destul de populară. În ciuda prevalenței și prezenței lor în sporturile publicitare şi pe forumuri, ele sunt adesea criticate atât de specialişti, cât și de autoritățile de supraveghere.

Unii percep suplimentele alimentare ca şi cum ar fi medicamente

Patronatul producătorilor de medicamente din România cere de urgență intervenţia Guvernului şi reglementarea acestor suplimente alimentare, despre care se spune că pun în pericol sănătatea consumatorilor.

ADVERTISEMENT

Cum numărul diferitelor suplimente alimentare crește în fiecare an, inlcusiv reclamele la aceste produse ar trebui reglementate clar la nivel legal.

Pe piața românească a suplimentelor alimentare există probleme destul de serioase în desfășurarea campaniilor de publicitate pentru suplimentele alimentare. Din cauza prezenței unei game uriașe de reclame fără scrupule și nesigure din punctul de vedere al adevăturului ştiinţific, consumatorii au o atitudine oarecum incorectă față de suplimentele alimentare.

ADVERTISEMENT

Pe de o parte, un segment destul de mare al populației le tratează ca pe remedii miraculoase, percepându-le la nivel de egalitate cu medicamentele. Tocmai din această cauză, între altele, se cere interzicerea utilizării superlativelor și a unor formule exagerate precum ”miraculos”, ”revoluționar”, ”inovator”, ”salvator”, după cum scrie antena3.ro.

În promovarea produselor lor, cei care înşală folosesc adesea numele unor medici cunoscuţi, iar printre personalităţile date cel mai des ca exemplu pentru certificarea produselor este medicul Monica Pop.

ADVERTISEMENT

Pe bună dreptatea aceasta s-a declarat revoltată în cadrul unei intervenţii în programul News Magazin. “Sunt primadona acestor nenorociți din acest punct de vedere.

Pentru că eu ‘am inventat’ medicamente care vindecă tot, care înlătură cataracta și glaucomul. Sunt niște aberații și ei folosesc nume de medici mai cunoscuți”, a declarat Monica Pop, la emisiunea amintită.

ADVERTISEMENT

“Oamenii trebuie să înțeleagă că toate aceste reclame sunt niște fake-uri, sunt niște înșelătorii ordinare și din păcate unii au căzut capcană și au cumpărat. Să știți că nu sunt suplimente, ei le dau ca și când ar fi medicamente. Sunt și toxice și foarte periculoase”, a mai avertizat reputatul medic oftalmolog.

ADVERTISEMENT