Life

Cum te poate ajuta bicarbonatul ca să schimbi aerul din casă. N-ai să mai dai niciodată o avere pentru alte produse

Bicarbonatul de sodiu, ingredientul minune din fiecare casă. Cum îl poți folosi pentru a reîmprospăta aerul din locuință?
17.10.2022 | 18:33
Cum te poate ajuta bicarbonatul ca sa schimbi aerul din casa Nai sa mai dai niciodata o avere pentru alte produse
Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. Foto: unsplash
ADVERTISEMENT

Produsele menite să reîmprospăteze aerul din locuință pot să coste uneori o mulțime de bani și chiar să nu fie eficiente. Înainte de a cheltui o avere pe ele, poți încerca una dintre aceste rețete. Folosindu-te de bicarbonatul de sodiu, poți scăpa de mirosurile neplăcute.

Bicarbonatul de sodiu, ideal pentru reîmprospătarea aerului din locuință. Cum să-l folosești ca să nu mai cheltui o avere pe alte produse

Bicarbonatul de sodiu este nelipsit din bucătărie. Folosit ca atare, în mâncăruri, ca soluție pentru îndepărtarea mucegaiului din mașina de spălat sau ca parte a detergentului de rufe obținut în casă, este, cu siguranță, un ingredient minune.

ADVERTISEMENT

Este bine de știut faptul că bicarbonatul de sodiu poate fi util și la îndepărtarea mirosurilor neplăcute din casă, pentru care, uneori, produsele scumpe nu ajută.

Ca să prepari un odorizant de cameră, vei avea nevoie de 250 de mililitri de apă, câteva picături de ulei esențial, de cuișoare sau de scorțișoară, și o lingură de bicarbonat de sodiu. Totul se amestecă într-o sticlă cu pulverizator și apoi se folosește ori de câte ori este necesar.

ADVERTISEMENT

Soluția poate fi utilizată pentru perdele, canapele, covoare și chiar pentru a îndepărta mirosul urât din pantofii folosiți pentru sport.

Bicarbonat de sodiu și lămâie, pentru a scăpa de mirosurile neplăcute

O altă rețetă este una care conține și lămâie, despre care experții susțin că are proprietatea de a induce o stare de bine. Într-un borcan se pun 15 picături de ulei esențial de lămâie și 50 de grame de bicarbonat de sodiu.

ADVERTISEMENT

Recipientul se sigilează folosindu-te de un elastic de un filtru de cafea, obținând astfel un odorizant de cameră făcut în casă.

Dacă nu ai sau nu vrei să folosești uleiurile esențial, un simplu bol cu bicarbonat de sodiu poate elimina mirosurile neplăcute. Plasat lângă coșul de gunoi, de pildă, acesta își va face treaba de minune.

ADVERTISEMENT

De altfel, pentru un somn liniștit, poți combina 60 de grame de bicarbonat de sodiu cu 25 de picături de ulei de lavandă, pe care să le pui într-un borcan mic, pe care să-l așezi lângă pat.

 

ADVERTISEMENT