Life

Cum trebuie să arate farfuria perfectă. Mihaela Bilic dezvăluie secretul pe care prea puțini români îl cunosc

Mihaela Bilic a spus cum trebuie să arate farfuria perfectă. Specialista a dezvăluit secretul pe care îl știu puțini români.
28.03.2024 | 11:57
Cum trebuie sa arate farfuria perfecta Mihaela Bilic dezvaluie secretul pe care prea putini romani il cunosc
Cum trebuie să arate farfuria perfectă. Sfaturile Mihaelei Bilic. Sursa foto: Pixabay, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a explicat cum trebuie să arate, de fapt, farfuria perfectă . Medicul nutriționist a spus care e secretul despre care nu mulți români știu. E un detaliu foarte important.

Mihaela Bilic a spus cum e bine să arate farfuria perfectă. Secretul pe care oricine trebuie să-l știe

De curând, specialista a explicat cum trebuie să arate farfuria perfectă pentru o masă echilibrată și sănătoasă. Mihaela Bilic a vorbit despre alimentația copiilor, care trebuie să aibă trei mese principale și două gustări într-o zi, deoarece sunt în creștere și nu e bine să mănânce dietetic.

ADVERTISEMENT

“Noi, adulții, luăm din regulile lor ce ne convine. Trei mese principale și două gustări este un program de copil în creștere. Noi ca adulți am luat frica grăsimilor și a mâncării și ne trezim cu niște reguli în familie care sunt nepotrivite pentru copii.

Copiii nu trebuie să mănânce dietetic. Copiilor le trebuie făinoase și carbohidrați. Această confuzie gravă trebuie neapărat echilibrată pentru că ei cresc și au nevoie de multă energie”, a explicat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii Doctor de bine, de la Pro TV.

ADVERTISEMENT

Medicul nutriționist a mai precizat, de asemenea, că nu este nevoie de o dietă în cazul copiilor care se confruntă cu probleme cu greutatea, ci alimentația din casă, la nivelul familiei, trebuie să se schimbe și să fie una echilibrată, care să conțină mai puțin zahăr, făinoase și grăsimi.

Mihaela Bilic a mai spus că jumătate din farfurie trebuie să conțină alimente făinoase, în cazul copiilor. În schimb, la adulți este vorba despre o cantitate mai mică. “La copii, jumătate din farfurie trebuie să fie făinoase. La noi, la adulți, doar un sfert”, a precizat ea.

ADVERTISEMENT

Cine are nevoie de fibre, de fapt

În plus, copiii nu trebuie să mănânce degresat. Pentru aceștia, mai mult de 30% din aportul caloric trebuie să reprezinte grăsime. Nu au nevoie nici de fibre, care sunt recomandate în cazul adulților, aceștia din urmă fiind mai sedentari.

Fibrele în exces pot provoca probleme pentru copii din cauza tranzitului accelerat. Se poate ajunge la carențe de vitamine sau chiar la intoleranțe alimentare.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a mai spus că se poate consuma zahăr. Acest lucru trebuie făcut, însă, o dată sau de două ori pe săptămână pentru a satisface nevoia organismului.

“Copiii iubesc în mod instinctiv pastele, pâinea. Niciun copil n-o să refuze asta. Pentru copii prea multe fibre accelerează tranzitul. S-ar putea să apară carențe de vitamine, de minerale, pentru că există o accelerare a tranzitului.

Fibrele în exces pot da intoleranțe alimentare grave, pentru că intestinul lor e fragil, iar fibrele, mai ales cele din cereale, au acțiune agresivă pe intestin.

De  asemenea, avem voie și zahăr din când în când, pentru că orice lucru care e interzis este apoi dorit. Avem nevoie o dată sau de două ori pe săptămână și chiar să o facem la modul asumat”, a mai spus specialista.

ADVERTISEMENT