News

Cum va fi vremea de 1 Mai și Paște în România. ANM a făcut anunțul

Directorul ANM Elena Mateescu a anunțat cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște, astfel că românii pot să afle de pe acum dacă se vor bucura cu adevărat de aceste zile libere.
02.04.2024 | 20:59
Cum va fi vremea de 1 Mai si Paste in Romania ANM a facut anuntul
Cum va fi vremea de 1 Mai și Paște în România. ANM a făcut anunțul
ADVERTISEMENT

Momentan certitudinea oferită de meteorologi e că toată luna aprilie va fi mult mai caldă decât e normal pentru această perioadă din an. Drept dovadă primele zile ale lunii au adus în multe orașe temperaturi chiar și de 25-26 grade Celsius. Cum va fi, însă, vremea de 1 Mai și de Paște, sărbători așteptate de toți românii?

um va fi vremea de 1 mai și Paște și 1 în România

Vestea pare să fie bună, pentru că Elena Mateescu vorbește despre temperaturi mai ridicate chiar și cu 6 grade Celsius decât cele din aprilie. Așadar, în luna mai temperaturile vor fi cu adevărat ridicate, iar de 1 Mai și de Paște românii au toate șansele să se bucure de zilele libere pentru a ieși la picnic sau pentru a merge în vacanță.

ADVERTISEMENT

Elena Mateescu vorbește, așadar, chiar de temperaturi de peste 25 de grade Celsius la început de lună mai. ”Este posibil să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic și la nivelul întregii săptămâni, așa cum știm că este debutul unei luni mai în țara noastră, cu o vreme în general schimbătoare, dar, în medie, temperaturile mai cresc, comparativ cu luna aprilie, cu 5-6°C.

Adică frecvența zilelor cu valori de peste 25°C, care reprezintă pragul unei zile de vară, este mult mai mare în luna mai, în ultima lună a primăverii în țara noastră”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3. Este neclar, însă, dacă va ploua sau nu de Paște și de 1 Mai, pentru că este aproape imposibil de prezis din timp astfel de fenomene meteo.

ADVERTISEMENT

Așadar, românii se vor bucura cu adevărat de sărbătoarea de Paște și de minivacanța de 1 mai. Până atunci, specialiștii ANM Au arătat cum va fi vremea în următoarele săptămâni din luna aprilie. Din fericire primăvara pare că a ajuns definitiv în România și nu mai are nicio intenție să plece.

Prognoza meteo în România pentru perioada 1 – 8 aprilie 2024

În prima săptămână a intervalului menționat, specialiștii ANM transmit că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului, cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo în România pentru perioada 8 – 15 aprilie 2024

În a doua săptămână a intervalului menționat, specialiștii ANM arată că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo în România pentru perioada 15 – 22 aprilie 2024

În a treia săptămână a intervalului menționat, meteorologii ANM au indicat că Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, iar regimul pluviometric va fi ușor excedentar, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo în România pentru perioada 22 – 29 aprilie 2024

În ultima săptămână din aprilie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice, pentru această săptămână, iar cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Așadar, o vreme frumoasă de primăvară, înainte de mult așteptata minivacanță de 1 Mai și de Paște.

ADVERTISEMENT