News

Cum va fi vremea în weekend. Temperaturile se vor apropia de 30 de grade

Meteorologii anunță cum va fi vremea în weekend. Temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.
05.04.2024 | 16:46
Cum va fi vremea in weekend Temperaturile se vor apropia de 30 de grade
Cum va fi vremea în weekend. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în weekend. După temperaturile prietenoase înregistrate în ultimele zile la nivelul întregii țări, românii vor avea parte de un final de săptămână cu valori termice specifice mai degrabă lunilor de vară.

Cum va fi vremea în weekend, anunțul meteorologilor

Deși ne aflăm în primele zile ale lunii aprilie, vremea este mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. Vestea bună, pentru cei care au planuri în weekend, este că temperaturile vor continua să fie ridicate.

ADVERTISEMENT

Ba chiar, meteorologii spun că săptămâna viitoare vom avea aproape 30 de grade în anumite zone ale României. Un val de aer cald va cuprinde întreaga țară. Astfel, valorile termice vor fi cu 10 grade peste normalul perioadei.

Potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, citată de Antena 3 CNN, temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta. La acestei săptămâni se vor înregistra până la 26 de grade.

ADVERTISEMENT

„Astăzi contăm pe valori apropiate de pragul unei zile de vară. De mâine acesta va fi deja depășit, pentru că temperaturile vor crește până la 26. Maximele, mâine, la scara întregii țări, vor fi cuprinse între 14 până la 26° C. Cu o maximă în capitală de 22…23 °C”, a transmis Elena Mateescu, conform sursei citate.

Temperaturi de vară și săptămâna viitoare

Mai mult, estimările meteorologilor arată că săptămâna viitoare va aduce o vreme și mai caldă. Marți, maximele vor fi chiar și de 28 de grade. În ceea ce privește precipitațiile, aflăm că va ploua local în anumite regiuni.

ADVERTISEMENT

„Următoarele zile, la sfârșitul acestei săptămâni, se menține acest ecart termic. Chiar la debutul săptămânii următoare, ziua de marți, va putea să aducă temperaturi de până la 28 °C.

Vor mai fi posibile și precipitații locale, în mod deosebit în Moldova, Dobrogea, dar și în Maramureș, Transilvania, și estul Munteniei, dar și intensificări ale vântului, mai ales în zona montană, cu viteze de 40-50 de km/h”, adaugă directorul ANM.

ADVERTISEMENT

De altfel, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni arată că vremea se va menține frumoasă, inclusiv de 1 Mai și Paște. În perioada 8 aprilie- 6 mai, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit.

 

ADVERTISEMENT