Sport

Cum vede Mircea Lucescu o mutare a lui Ianis Hagi la Galatasaray: ”Ar avea o susținere extraordinară”

Ianis Hagi este aproape să calce pe urmele tatălui său și să ajungă la Galatasaray, iar Mircea Lucescu este de părere că transferul ar fi de bun augur.
03.04.2024 | 10:44
Cum vede Mircea Lucescu o mutare a lui Ianis Hagi la Galatasaray Ar avea o sustinere extraordinara
Ianis Hagi este aproape să calce pe urmele tatălui său și să ajungă la Galatasaray, iar Mircea Lucescu este de părere că transferul ar fi de bun augur. Sursă foto: SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Presa din Turcia a anunțat că oficialii grupării Cim-Bom ar fi ajuns deja la un acord cu Rangers, clubul de care aparține internaționalul român, și mutarea se va oficializa la vară.

Transferul lui Ianis Hagi la Galatasaray, analizat de Mircea Lucescu

Fost antrenor la Galatasaray, Mircea Lucescu vede cu ochi buni trecerea lui Ianis Hagi la formația din Turcia. Tehnicianul este de părere că mijlocașul român ar putea exploda dacă va avea susținerea fanilor.

ADVERTISEMENT

”Să vedem dacă se realizează. Ar fi foarte bine. Ar avea acolo o susținere extraordinară. El este un jucător talentat și are nevoie de susținerea publicului. Îmi aduc aminte când jucam eu fotbal, Dobrin avea nevoie de susținerea publicului, nu juca în deplasare.

Sunt jucători extraordinari, dar care au nevoie de susținerea publicului, de încrederea celorlalți”, a declarat Mircea Lucescu, despre posibilitatea ca Ianis Hagi să ajungă din sezonul viitor în curtea lui Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Ce probleme ar avea Ianis Hagi în Turcia

Adrian Ilie, care a îmbrăcat tricoul formației din Istanbul între anii 1996 și 1998, a spus la FANATIK SUPERLIGA că Ianis Hagi se va adapta foarte ușor din punct de vedere tactic, dar va avea dificultăți în duelurile fizice.

”Având în vedere că am jucat în campionatul Turciei la 21 de ani, fotbalul este mult mai agresiv decât în Spania. Contactul individual, mai ales, este mult mai agresiv. În Spania jocul este mai lejer, mai tactic, în Turcia jucătorii nativi sunt mai agresivi.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere al agresivității, va mai greu pentru Ianis, din punct de vedere tactic, mai ușor. Am văzut echipa celor de la Galatasaray, au o echipă bună, mai ales în mijloc. Îl văd jucând în mijloc.

Eu mă așteptam totuși să îl văd acolo și la Alaves, pentru că nici Alaves nu are o echipă prea bună. Dacă îl văd titular sau nu? Din punctul meu de vedere este greu să joci și în liga a doua, dar la Galatasaray”, a afirmat ”Cobra”, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Oțelului Galați, Dorinel Munteanu, este convins că o eventuală mutare a lui Ianis Hagi la Galatasaray ar fi un plus pentru reprezentativa României. Totodată, cel mai selecționat fotbalist român la națională i-a atras atenția selecționerului Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT