News

Cum vrea George Simion să se răzbune pe tânărul care l-a atacat cu cerneală. Acum un an deputatul ruga poliția ”să nu-l amendeze”

George Simion, lider al Alianței pentru Unirea Românilor, vrea răzbunare pentru incidentul pe care l-a trăit anul trecut, de Ziua Unirii Principatelor.
28.07.2023 | 09:33
Cum vrea George Simion sa se razbune pe tanarul care la atacat cu cerneala Acum un an deputatul ruga politia sa nul amendeze
George Simion a fost atacat cu cerneală, la evenimentul de Ziua Principatelor Române, în ianuarie 2022 / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion, “băiatul rău” al politicii românești, nu s-a împăcat nici azi cu ”umilința” la care a fost supus în urmă cu un an și jumătate, atunci când a fost stropit cu cerneală în timpul unui eveniment public.

George Simion, atacat cu cerneală la Iași

Pe 24 ianuarie 2022, George Simion a participat la un eveniment prilejuit de Ziua Principatelor Române, la Iași. În timp ce se afla în fruntea coloanei de manifestanți, George Simion a fost atacat cu cerneală de unul dintre participanți. În scurtă vreme, momentul a devenit viral pe internet.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, polițiștii l-au identificat pe atacator și i-au întocmit un dosar penal.

„În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piața Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarată, a fost aruncată o substanță lichidă de culoare albastră.

În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

ADVERTISEMENT

În 2022, George Simion le spunea polițiștilor să nu-l amendeze

George Simion a comentat incidentul și i-a rugat pe polițiști să nu-l amendeze pe cel care l-a atacat cu cerneală.

”Eram în hora unirii și un individ a venit și a aruncat cu ceva albastru în mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, pot să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă.

ADVERTISEMENT

Nu știu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv să ne strice sărbătoarea. Rog Poliția să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare națională, dacă așa a vrut el să facă.. noi îl iubim!”, a declarat George Simion, potrivit BZI.

Liderul AUR s-a răzgândit, după ce a aflat că procurorii au închis dosarul

Între timp, liderul AUR s-a răzgândit în legătură cu bărbatul care l-a stropit cu cerneală. George Simion s-a declarat nemulțumit de ancheta procurorilor, în legătură cu actele atacatorului său și a atacat în instanță soluția de prin care s-a dispus netrimiterea în judecată a acestuia.

ADVERTISEMENT

În acest context, George Simion s-a adresat Judecătoriei Iași, solicitând desființarea soluției dispuse de procurori. Dacă va avea câștig de cauză, dosarul se va întoarce la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, pentru a fi completat.

Până acum, procesul a parcurs camera preliminară și se află în faza introducerii în cauză și a citării intimatului.

Tânărul riscă pedeapsa cu închisoarea sau o amendă

Lucian H, tânărul care a fost identificat drept persoana care l-a atacat cu cerneală albastră pe deputatul George Simion, locuiește în satul Hlincea, județul Iași. El nu este obligat să se prezinte în instanță, dar are ocazia să depună note scrise cu privire la plângerea formulată de Simion.

Lucian H. A fost cercetat de procurori sub aspectul săvârșirii de tulburare a liniștii publice, și a fost ridicat de polițiștii ieșeni, împreună cu soția lui, la scurtă vreme după ce aruncat cu cerneală albastră către liderul AUR. Pedeapsa legală pentru tulburarea liniștii publice este închisoarea de la 3 luni la 2 ani, sau cu amenda.

George Simion însuși are zeci de amenzi pentru tulburarea ordinii publice, pe care le-a primit cu ocazia participării la proteste în toată țara. În majoritatea cazurilor, liderul AUR le-a contestat în instanță, iar pe unele a reușit să le anuleze.

George Simion nu mai comentează

Potrivit informațiilor publicate de presa locală, Lucian are 33 de ani și lucrează în domeniul IT, în cadrul unei corporații. Cu o zi înainte de incident, el ar fi postat pe contul lui de socializare mesaje care incitau la acțiuni violente împotriva liderilor politici care urmau să participe la evenimentele publice de la Iași și Focșani.

FANATIK a încercat să discute cu George Simion în legătură cu acțiunea lui împotriva atacatorului de la Iași, însă acesta nu a răspuns la mesaje.

ADVERTISEMENT