Sport

Manchester City – Liverpool 3-2, în optimile Cupei Ligii Angliei. “Cetăţenii” se califică în sferturi după un meci spectaculos. Video

Manchester City s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei, după 3-2 cu Liverpool. A fost ultimul meci al acestei faze din competiţia engleză.
22.12.2022 | 23:19
Manchester City  Liverpool 32 in optimile Cupei Ligii Angliei Cetatenii se califica in sferturi dupa un meci spectaculos Video
Erling Haaland a deschis scorul în Manchester City - Liverpool
ADVERTISEMENT
22-12-2022
20:00

FINAL Manchester City - Liverpool 3-2 (Haaland 10, Mahrez 47, Ake 57 / Carvalho 20, Salah 48)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE ÎN FORMAT LIVE VIDEO

FINAL: Manchester City a învins-o pe Liverpool, scor 3-2, şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei. În această fază a competiţiei s-au mai calificat Charlton Athletic, Leicester City, Manchester United, Newcastle United, Nottingham Forest, Southampton şi Wolverhampton.

Min. 57: GOOOL Manchester City! Kevin De Bruyne a oferit un nou assist, iar Nathan Ake a profitat, cu o lovitură cu capul, la care portarul lui Liverpool nu a avut nicio şansă.

Min. 48: GOOOL Liverpool! Nunez a pornit într-un atac fulger, l-a găsit ideal pe Salah, iar egipteanul a egalat după 60 de secunde.

Min 47: GOOOL Manchester City! Gundogan a câştigat o minge la mijlocul terenului şi i-a pasat lui Mahrez, care a preluat perfect şi la învins pe Kelleher.

Min. 20: GOOOL Liverpool! “Cormoranii” egalează repede, după ce James Milner i-a pasat ideal cu Fabio Carvalho, care a şutat bine din centrul careului.

Min. 10: GOOOL Manchester City! Kevin De Bruyne a centrat în careu, unde Erling Haaland a reluat în poartă cu capul.

Min. 1: A început meciul dintre Manchester City şi Liverpool

22-12-2022
19:18

Echipele de start la Manchester City - Liverpool

Manchester City: Ortega – Lewis, Akanji, Laporte, Ake – Rodrigo, De Bruyne, Gundogan – Mahrez, Haaland, Palmer. Rezerve: Carson – Walker, Stones, Cancelo, Grealish, Gomez, Bernardo, Foden, Robertson. Antrenor: Pep Guardiola.

Liverpool: Kelleher – Milner, Gomez, Matip, Robertson – Bajcetic, Thiago, Elliott – Carvalho, Salah, Nunez. Rezerve: Adrian, Fabinho, Keita, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas, Ramsay, Phillips, Doak. Antrenor: Jurgen Klopp.

21-12-2022
19:46

Rezultatele de miercuri din optimile Cupei Ligii Angliei

Manchester United a reușit să se califice fără prbleme în sferturile de finală, în timp ce Brighton a fost eliminată la loviturile de departajare de o formație din liga a treia.

  • Blackburn Rovers (D2) – Nottingham Forest 1-4 (Wharton 43 / Johnson 11 pen., 90+3, Lingard 54, Awoniyi 79)
  • Charlton Athletic (D3) – Brighton 0-0, 4-3 la loviturile de departajare
  • Man. United – Burnley (D2) 2-0 (Eriksen 27, Rashford 57) – Video
  • Final – Manchester United obținne o calificare lejeră în sferturile de finală.
  • Min. 57 – GOOOL Manchester United!!! Rashford pleacă într-o cursă extraordinară din jumătatea proprie, driblează doi adversari și marchează cu un șut lacolțul lung de la 12 metri lateral sreapta.
  • Min. 27 – GOOOL Manchester United!!! Bruno Fernandes găsește o diagonală perfectă peste apărarea adversă, Wan-Bissaka centrează din prima în fața porții și Eriksen înscrie lejer.
  • Manchester United: Dubravka – Wan-Bissaka, McTominay, Lindelof, Malacia – Casemiro, Eriksen – Rashford, Bruno Fernandes, Garnacho – Martial. Rezerve: De Gea – Antony, Bennett, Elanga, Fred, Pellistri, Shaw, Van de Beek, Williams. Antrenor: Erik ten Hag.
21-12-2022
11:09

Manchester City are 11 absenți la meciul cu Liverpool din Cupa Ligii Angliei

Manchester City are parte de un meci de foc după pauza competițioanală cauzată de Cupa Mondială, echipa antrenată de Pep Guardiola urmând să întâlnească pe Liverpool în optimile de finală ale Cupei Ligii Angliei.

Meciul nu cade tocmai bine pentru tehnicianul spaniol, care va avea nu mai puțin de 11 absențe importante contra „cormranilor”. Jucătorii de națională care au ajuns cel puțin în sferturile de finală ale Mondialului din Qatar au primit mai multe zile de odihnă în plus și nu vor putea fi foloiți în partida de joi.

Este vorba despre Ederson, Ruben Dias, Laporte, Cancelo, Walker, Stones, Bernardo Silva, Jack Grealish, Kalvin Phillips, Phil Foden și de Julian Alvarez, ultimul proaspăt încoronat campion mondial. Vor juca, în schimb, alte nume mari, precum Ake, Gundogan, Rodri, De Bruyne, Mahrez  sau Haaland, așa că Manchester City nu se poate considera dinainte învinsă.

21-12-2022
08:05

Manchester United a prelungit contractele a patru jucători înaintea partidei cu Burnely din Cupa Ligii Angliei

Manchester United se gândește deja la sezonul viitor, iar primul pas a fost să prelungească înțelegerile a patru jucători care deveneau liberi de contract în iulie 2023. Este vorba în primul rând de atacantul Marcus Rashford, care era curtat intens de PSG. Ceilalți trei erau fundașul Luke Shaw, portughezul Diogo Dalot şi brazilianul Fred.

Clubul de pe „Old Trafford” a anunțat înaintea meciului cu Burnley de miercuri din Cupa Ligii Angliei că a activat clauza de prelungire automată a contractelor celor patru jucători, care vor mai rămâne astfel la United cel puțin până la finalul sezonului 2023/2024.

20-12-2022
19:43

Rezultatele de marți din optimile Cupei Ligii Angliei

Echipele favorite nu au avut emoții și au obținut biletele pentru sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei.

  • Wolverhampton – Gillingham (D4) 2-0 (Jimenez 77 pen., Ait Nouri 90+1)
  • Southampton – Lincoln (D3) 2-1 (Adams 25, 74 / O’Connor 2)
  • Newcastle – Bournemouth 1-0 (Senesi 67 aut.)
  • Milton Keynes Dons (D3) – Leicester 0-3 (Tielemans 18, Perez 30, Vardy 50)

S-a terminat spectacolul lumii din Qatar cu încoronarea regelui Messi iar încet-încet lucrurile își reiau făgașul normal și în competițiile interne. În Anglia deschiderea o fac partidele din cadrul optimilor de4 finală, o singură manșă, care vor avea loc în perioada marți, 20 decembrie – joi, 22 decembrie iar capul de afiș indiscutabil este partida Manchester City – FC Liverpool. Acest meci plus alte cinci vor putea fi urmărite în direct pe micile ecrane.

Manchester City – Liverpool este regalul optimilor de finală ale Cupei Ligii Angliei. Programul partidelor

Avem opt partide care se vor derula într-o manșă unică, patru marți, 20 decembrie, trei miercuri, 21 decembrie iar joi, 22 decembrie este momentul capului de afiș de pe Etihad Park, Manchester City – FC Liverpool. Surprinde absența echipei care la această este liderul fotbalului englez, Arsenal, eliminată de Brighton precum și a altor două londoneze de top, Chelsea, scoasă de Manchester City și Tottenham, eliminată de codașa Nottingham Forest.

ADVERTISEMENT

În luptă au rămas trei echipe din Liga 3 (Charlton Athletic, Milton Keynes Dons și Lincoln City), una de liga 4 (Gillingham), două din Championship (Blackburn Rovers și Burnley) și zece formații din Premier League (Manchester City, FC Liverpool, Bournemouth, Newcastle,  Manchester United, Brighton, Leicester, Southampton, Wolverhampton, Nottingham Forest).

Marți, 2o decembrie, ora 21:45

Wolverhampton – Gillingham (D4)

Southampton – Lincoln (D3)

Newcastle – Bournemouth

Milton Keynes Dons (D3) – Leicester

Miercuri, 21 decembrie, ora 21:45

Blackburn Rovers (D2) – Nottingham Forest

Charlton Athletic (D3) – Brighton

Man. United – Burnley (D2)

Joi, 22 decembrie, ora 21:45

Manchester City – FC Liverpool

Cine transmite la TV partida Manchester City – Liverpool, precum și alte cinci meciuri din optimile de finală ale Cupei Angliei

Digi Sport este postul care oferă românilor în direct și în exclusivitate cea mai mare parte dintre meciurile din cadrul optimilor de finală ale Cupei Ligii Angliei. Mai precis doar două partide din programul zilei de marți, 20 decembrie, nu vor fi televizate: Milton Keynes Dons – Leicester și  Southampton – Lincoln.

ADVERTISEMENT

Toate celelalte șase partide vor putea fi vizionate pe mai multe canale ale postului Digi Sport, după cum urmează: marți, 20 decembrie două meciuri, pe canalele Digi Sport 3 și Digi Sport 4, miercuri, 21 decembrie, trei meciuri pe Digi Sport 1, Digi Sport 3 și Digi Sport 4 iar joi, 22 decembrie, derbyul fazei, pe Digi Sport 1. Ar fi fost și marți tot trei meciuri în program, dar Digi Sport 2 transmite partida FC Aberdeen – Glasgow Rangers din prima divizie a Scoției.

Marți, 20 decembrie, ora 21:45

Newcastle – Bournemouth: Digi Sport 3

Wolverhampton – Gillingham: Digi Sport 4

Miercuri, 21 decembrie, ora 21:45

Man. United – Burnley: Digi Sport 1

Charlton Athletic – Brighton: Digi Sport 3

Blackburn Rovers – Nottingham Forest: Digi Sport 4

Joi, 22 decembrie, ora 21:45

Man. City – FC Liverpool: Digi Sport 1

Pep Guardiola tună și fulgeră înainte de derbyul din optimile Cupei Ligii Angliei, Manchester City – Liverpool

Este evident că un meci între Manchester City și FC Liverpool este unul special, între două dintre principalele forțe din Premier League. Tot atât de adevărat este faptul că ambele echipe, când este vorba în special despre Cupa Ligii Angliei, competiție pe care o consideră inutilă și încarcă programul și așa aglomerat, trimit pe teren majoritatea jucătorilor de la tineret sau din rândul rezervelor.

ADVERTISEMENT

Acum însă, pentru că a existat și această pauză provocată de turneul final al CM timp de o lună, Pep Guardiola și Jurgen Klopp ar fi vrut să vadă cum se prezintă echipele lor în cea mai bună alcătuire, dar nu este posibil, pentru că au avut foarte mulți jucători plecați la turneul final, unii abia revenind iar alții, gen Julian Alvarez și Nicolas Otamendi la City abia terminând competiția, ce e drept din postura de campioni mondiali. Așa încât Pep Guardiola urlă că are foarte puțini jucători la dispoziție și sigur vor fi pe teren foarte mulți jucători de la echipele de tineret.

Manchester United – Burnely, Charlton Athletic – Brighton, Newcastle – Bournemouth, alte partide interesante din optimile de finală ale Cupei Ligii Angliei

Și a doua echipă din Manchester, United, va evolua în optimile de finală pe teren propriu, doar că adversara provine din Championship, Burnley fiind o echipă retrogradată din Premier la finalul sezonului anterior, care are ca obiectiv revenirea imediată în elită. United are foarte mulți absenți din cauza Mondialului, iar cu portughezul Cristiano Ronaldo s-a reziliat contractul, în urma declarațiilor acestuia agresive la adresa clubului și a antrenorului ten Hag.

ADVERTISEMENT

Newcastle, echipa devenită peste noapte printre cele mai bogate din lume, de când a fost preluată de un controversat șeic din Arabia Saudită, vrea trofee și va aborda cu tot ceea ce are mai bun, pentru că și aici sunt absențe multe, la victorie confruntarea cu colega de Premier League, Bournemouth. Brighton, antrenată de italianul Roberto de Zerbi, ar trebui să se impună la Londra, contra lui Charlton Athletic din Liga 3.

ADVERTISEMENT