News

Cutremur de proporții în Bosnia. O persoană și-a pierdut viața, mai multe au fost rănite

Un cutremur cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter a avut loc la miezul nopții în Bosnia. Autoritățile anunță că o persoană și-a pierdut viața, în timp ce mai multe au fost rănite.
23.04.2022 | 11:42
Cutremur de proportii in Bosnia O persoana sia pierdut viata mai multe au fost ranite
O tânără de 28 de ani și-a pierdut viața în urma acestui cutremur. Credit foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a transmis că un cutremur cu magnitudinea de 6 pe scara Richter a avut loc în regiunea Bosnia – Herțegovina.

O persoană a murit, mai multe au fost rănite

Informațiile din Bosnia indică faptul că în urma acestui seism o persoană și-a pierdut viața. Este vorba de o femeie de 28 de ani care se afla într-un imobil care s-a prăbușit, notează Antena 3.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost transportată la spital la scurt timp, cu toate acestea, medicii nu au mai putut să o salveze.

Mai trebuie precizat că acest seism a dus și la rănirea mai multor persoane, unele dintre acestea aflându-se chiar în aceeași locuință care s-a prăbușit peste femeia care și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Cât de puternic a fost seismul?

După cum arată datele oferite de INCDFP, cutremurul a avut loc aproape de miezul nopții, la 00:07, ora României, la o adâncime de doar 5 kilometri față de suprafață. În plus, datele cercetărilor din România indică faptul că acest seism a avut o magnitudine de 6 pe scara Richter.

“În ziua de 23 Aprilie 2022 la ora 00:07:48 (ora locală a României) s-a produs în BOSNIA AND HERZEGOVINA REGION un cutremur puternic cu magnitudinea ml 6.0, la adâncimea de 5km.

ADVERTISEMENT

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 90 km sud de Sarajevo, 126 km sud de Zenica, 138 km est de Split, 202 km sud de Banja Luka, 238 km nord-est de Bari, 240 km nord-vest de Prizren, 242 km nord-vest de Tirana, 259 km vest de Pristina, 273 km sud-vest de Zemun, 274 km sud-vest de Belgrad”, a transmis INCDFP.

Presa internațională mai notează că acest seism a fost resimțit și de statele din jurul Bosniei-Herțegovina: Serbia, Croația, Albania, Italia și Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Datele Institutului pentru Fizica Pământului arată că cutremurul inițial a fost urmat de alte șapte evenimente seismice, cu intensități între 2,6 și 4 pe scara Richter. Mai trebuie precizat că specialiștii au anunțat și producerea unui eveniment similar și în Marea Adriatică.

“În ziua de 23 Aprilie 2022 la ora 07:09:56 (ora locală a României) s-a produs în ADRIATIC SEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.0, la adâncimea de 5 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 126 km sud-vest de Sarajevo, 128 km sud-est de Split, 154 km sud de Zenica, 202 km nord de Bari, 221 km sud de Banja Luka, 240 km nord-vest de Tirana, 258 km vest de Prizren, 264 km nord de Taranto, 284 km vest de Pristina”, mai transmit oamenii de știință.

 

ADVERTISEMENT