News

Cutremurător! Și-a vegheat mama în fiecare zi, chiar dacă nu putea intra în spital. Femeia a fost răpusă de coronavirus

21.07.2020 | 10:26
Cutremurator Sia vegheat mama in fiecare zi chiar daca nu putea intra in spital Femeia a fost rapusa de coronavirus
ADVERTISEMENT

Bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a depășit pragul critic de 14.800.000 la nivel global și nu pare să se oprească aici, în condițiile în care tot mai mulți cetățeni ai statelor afectate ignoră cu bună știință măsurile de distanțare socială.

Așa se întâmplă și în Palestina, unde a fost raportată recent cea mai mare explozie a infectărilor din ultimele 3 luni, iar autoritățile se tem că situația va deveni aproape imposibil de gestionat. Printre persoanele răpuse de agentul patogen se numără și mama lui Jihad Al-Suwaiti, tânărul care a impresionat până la lacrimi o lume întreagă.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că nu a încetat să o viziteze pe femeia care i-a dat viață, chiar dacă medicii îi interziceau accesul în spital din cauza măsurilor impuse în contextul pandemiei.

Se urca pe zidurile clădirii, de unde privea spre salonul în care era internată femeia  și continua să spere într-un miracol. Din păcate, mama lui, care suferea și de leucemie, a decedat câteva zile mai târziu.

ADVERTISEMENT

Un tânăr din Palestina s-a urcat pe zidurile spitalului în care era internată mama sa pentru a o veghea. Femeia a murit de coronavirus

Fiul unei femei palestiniene care era infectată cu COVID-19 s-a urcat în camera ei de spital pentru a-și vede mama în fiecare noapte. Din păcate, femeia a murit, dar nu putem să nu remarcăm devotamentul acestui tânăr.

Mi-au dat lacrimile. Mai rar un copil care să-și iubească atât de mult părinții și să le poarte de grijă orice ar fi, în special în societatea plină de ură în care trăim. Imaginea este cutremurătoare, dar te și inspiră în același timp”, a scris diplomatul Mohamad Safa.

ADVERTISEMENT

„Am vrut să-i fi alături până în ultima clipă”

Deși a respectat toate recomandările autorităților, mai ales că suferea de leucemie, Rasmi Suwaiti a fost testată pozitiv cu noul coronavirus și a fost internată la spitalul Hebron State, unde medicii au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a-i salva viața.

Din păcate, starea i s-a deteriorat rapid, iar cinci zile mai târziu avea să-și dea ultima suflare, sub privirile neputincioase ale fiului său, care se cățărase pe zidurile clădirii pentru a-i putea fi alături.

ADVERTISEMENT

Stăteam neputincios și priveam pe fereastra secției de terapie intensivă a spitalului. Am vrut să-i fiu alături până în ultima clipă”, a declarat, printre lacrimi, tânărul de 30 de ani în presa locală. Speră ca povestea sa să le dea de gândit celor care încă refuză să creadă în existența acestui virus.

ADVERTISEMENT