Fotbal international

„D10S din ceruri + D10S de pe teren!”. Secretul Argentinei, de la 1-2 cu Arabia Saudită la 4-3 cu Franța!

Succesul lui Leo Messi și al Argentinei din finala CM 2022 a fost dezbătut intens la Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici, unde a fost deslușit secretul „pumelor”.
19.12.2022 | 11:36
D10S din ceruri  D10S de pe teren Secretul Argentinei de la 12 cu Arabia Saudita la 43 cu Franta
„D10S din ceruri + D10S de pe teren!”. Secretul Argentinei, de la 1-2 cu Arabia Saudita la 4-3 cu Franța! FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI a revenit în forță la doar câteva ore de la terminarea finalei CM 2022, câștigată de Argentina în fața Franței la loviturile de departajare.

Cum a fost câștigată Cupa Mondială de Argentina lui Lionel Messi

Cupa Mondială era singurul trofeu care lipsea din vitrina lui Lionel Messi. În Qatar, septuplul Balon de Aur a reușit și această performanță, iar acum lupta pentru cel mai mare din istorie pare încheiată. Robert Niță era convins că „pumele” nu au cum să rateze al treilea lor titlu mondial, după cele din 1978 și 1986.

ADVERTISEMENT

„De o lună tot spun Argentina, Argentina. Fotbalistic, nu are cum. D10s 1 din ceruri și cu D10s 2 cu 10 în mijloc? Nu avea cum. Ai văzut potcoava Giuleștiului? Urâtă. Când a venit și arcul de cerc s-a închis frumos, altă atmosferă. Așa și aici. Nu poți juca la un CM, sferturi sau finală, să joci 15-20 de minute și să vrei să câștigi sau să te califici. Așa s-a întâmplat și cu Olanda.

D-aia ăștia merită pentru că vin după 36 de meciuri fără înfrângere. Au 1-0 și pierd 2-1. La fel cu Olanda, au 2-0, când Olanda nu există, se face 2-2, ajung și o bat. Ajung la ultimul meci cu mâna pe trofeu, să pupi trofeul, și în minutul 80 îi bagi în joc.

ADVERTISEMENT

Eu asta nu am înțeles nici la Olanda. Când ești pe fondul ăla de moral, de încredere, tu te mulțumești cu 2-2? De ce? Că ai alergat 80 de minute? Dar una peste alta, nu poate fi pusă la îndoială victoria niciun moment. Când ai un zeu în cereruri și unul pe pământ, nu ai cum, e prea greu”, a declarat Robert Niță, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

„Apărările câștigă trofeele, iar Messi vinde biletele”

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a rămas și el impresionat de performanța Argentinei.

ADVERTISEMENT

„Paradoxal, această cea mai frumoasă finală din istorie a început ca una dintre cele mai urâte, dar se transformă la un moment dat în cea mai frumoasă finală. Ce s-a întâmplat în prima parte? Chiar mă gândeam să scriu ‘Messi piesa și angrenajul’.

Messi era numai el, piesa mi s-a părut Di Maria, care face un al doilea turneu final extraordinar. Și Maradona l-a avut pe Valdano în ’86. Și Kempes l-a avut pe Gallego sau pe Houseman în 78, pe Ardiles.

ADVERTISEMENT

Iar angrenajul era această echipă a Argentinei, care nu te lasă să îi faci ocazii, pe când marea Franță a dat primul șut spre poartă în minutul 70 și ceva. Argentina nu te lasă să îi faci ocazii și nu e întâmplător că nu au pierdut 36 de meciuri. A fost acea întâmplare cu Arabia Saudită, după care iar nu au mai pierdut.

Seamănă cu Războiul Malvinelor. Se apără cu atâta pasiune, ceea ce mă face să spună că apărările câștigă trofeele, iar Messi vinde biletele”, a declarat Andrei Vochin, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT