Sport

„Dacă ajungi să-l cunoști, poți spune că ai terminat o facultate”. Cuvinte imense despre Mircea Lucescu

Bogdan Lobonț, declarații impresionante despre Mircea Lucescu. De ce pentru jucători e un privilegiu să lucreze cu „Il Luce”.
25.02.2024 | 13:36
Daca ajungi sal cunosti poti spune ca ai terminat o facultate Cuvinte imense despre Mircea Lucescu
Bogdan Lobonț, caracterizare senzațională pentru Mircea Lucescu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț îi este recunoscător și astăzi lui Mircea Lucescu pentru toate învățăturile și sfaturile de viață pe care le-a primit și care l-au transformat într-un om și un fotbalist mai bun. Detalii fascinante la „Suflet de rapidist”.

Bogdan Lobonț, recunoscător pe viață lui Mircea Lucescu: „Ne-a învățat totul, de la A la Z”

Bogdan Lobonț a avut o reacție genială când Lucian Ionescu l-a întrebat despre „Il Luce”: „Câte am învățat? Dacă ajungi să-l cunoști pe nea’ Mircea e ca și când ai terminat o facultate. Cam așa e. Cred că am spus totul. Deci totul, de la A la Z. Cum să ne îmbrăcăm, ce să studiem”.

ADVERTISEMENT

Pe când era antrenor la Rapid, Lucescu a încercat chiar să îi învețe limbi străine:  „Vorbeam astăzi cu Adi Iencsi și mă întrebase: ‘Auzi Bogdane, dar tu mai erai la Rapid sau plecase-și la Ajax când ne-a dat nea’ Mircea un dicționar de engleză?’. ‘Învățați engleza fără profesor’.

‘Bă, la asta nu m-am gândit. Cred că eram plecat, nu-mi aduc aminte să fi primit dicționar de engleză’. Dar nea’ Mircea ne-a scos, că era regulă când intram în cantonament cu o zi înainte de joc, te antrenai dimineață, masa de prânz, după-amiază liber”.

ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț a explicat de ce Mircea Lucescu îi ducea pe jucătorii Rapidului la film și teatru: „La început mârâiam”

Bogdan Lobonț a dezvăluit că Lucescu îi ducea peste tot prin București„La film. Erau cinematografele pe Magheru. Patria, toate alea. Stop, Coca-Cola, popcorn. Teatru. Ne duceam la teatru. Toate teatrele posibile. La început mârâiam, cârâiam, dar…

De ce? Pentru că te face să crești din punct de vedere cultural și din moment ce tu începi să fii la alt nivel din punct de vedere cultural, poți să te comporți într-un alt fel în teren”.

ADVERTISEMENT

Tot Mircea Lucescu i-a învățat să se orienteze și la studii: „Țin minte, zicea nea’ Mircea: ‘Mergeți la școală, faceți, dregeți’. Ne lua de mână. Ne-a dus la facultate să dăm examen la Educație Fizică și Sport pe ăștia mai tineri. 

Ținea foarte mult la educație. De ce? Pentru că ideea lui de bază era următoarea: ‘Eu dacă am jucători educați, ei pot să îmi interpreteze mie mult mai bine ceea ce le cer eu să facă în teren’.

ADVERTISEMENT

Ne mai spunea: ‘Nu vă place matematica? Fotbalul e matematică. Deci nea’ Mircea numărul unu. Numărul unu fără doar și poate. A gestionat jucătorul, l-a crescut, l-a modelat”. 

Poveste savuroasă cu Mircea Lucescu și Dănuț Lupu în prim plan: „Un’-te duci măi, Zorro la 1 noaptea?!”

Lucian Ionescu și-a adus aminte de un moment extrem de amuzant petrecut între Mircea Lucescu și Dănuț Lupu:„Era Rapidul în cantonament, dormeau la Pro Rapid. Și știi că Lupu era Lupu. Pe la 1 noaptea iese Lupu îmbrăcat în negru, se ducea spre parcare. După un copac, nea Mircea. 

Când ajunge în dreptul lui, iese nea’ Mircea: ‘Un’-te duci măi, Zorro?!’. ‘Aoleu, nea Mircea, să fac infarct. Păi mă duc până la service cu mașina’. ‘La 1 noaptea? Hai, dă-i drumu-napoi!’.

Bogdan Lobonț, cuvinte mari despre Mircea Lucescu

ADVERTISEMENT