Sport

“Dacă Gigi Becali ar fi în fața ta, ce i-ai spune?”. Răspunsul-replică dat de arbitrul Iuliana Demetrescu

Iuliana Demetrescu i-a răspuns lui Gigi Becali, după ce patronul lui FCSB a oferit declarații sexiste în urma unor partide arbitrate de aceasta.
20.03.2024 | 21:50
Daca Gigi Becali ar fi in fata ta ce iai spune Raspunsulreplica dat de arbitrul Iuliana Demetrescu
Arbitra Iuliana Demetrescu, mesaj pentru Gigi Becali. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Iuliana Demetrescu a arbitrat patru partide de fotbal masculin în SuperLiga până în prezent. În mai anul trecut, Gigi Becali a oferit declarații sexiste, după ce arbitra a condus meciul Voluntari – Mioveni.

Iuliana Demetrescu, despre declarațiile sexiste primite

Iuliana Demetrescu a vorbit despre cum a primit criticile lui Gigi Becali și a afirmat că la meciurile disputate în străinătate femeile arbitru sunt foarte apreciate.

ADVERTISEMENT

”Vă dați seama că nu mi-a picat bine, nimănui nu i-ar fi picat bine. E imposibil de acceptat să îți spună cineva că nu poți face anumite lucruri doar pentru că ești femeie.

Ați spus înainte dacă mă pricep la gătit, dacă am merge pe această idee înseamnă că femeile ar trebui să stea doar la cratiță și să facă mâncare. Dar dacă ne uităm, cei mai buni bucătari sunt bărbați.

ADVERTISEMENT

Nu cred că trebuie să facem una sau alta. Cred că putem fi buni sau mai puțini buni în ceea ce facem. Trebuie să facem lucrurile cu tot sufletul, să ne dorim să fim din ce în ce mai buni.

În legătură cu faptul că de ce în România trebuie să avem arbitru femei la meciurile de bărbați este pentru că și afară suntem apreciate. Femeile în fotbal sunt foarte apreciate în afara țării. Ultima mea promovare a fost faptul că m-au pus pe lista arbitrilor bărbați.

ADVERTISEMENT

Anumite concepții nu le putem modifica. Dacă eu realizez că nu sunt bună în ceea ce fac, renunț. Dar atunci când crezi și demonstrezi că se poate, este altceva. Eu aplic în fotbal aceleași legi pe care le aplică un arbitru bărbat”, a declarat Iuliana Demetrescu, la Digi Sport.

Iuliana Demetrescu, mesaj pentru Gigi Becali: ”Sunt niște chestii de bun simț”

Iuliana Demetrescu a avut un mesaj pentru Gigi Becali și i-a răspuns patronului FCSB în legătură cu afirmațiile făcute în mai 2023.

ADVERTISEMENT

”Nu am purtat nimic deosebit, este echipamentul unui arbitru bărbat. Mă schimb în vestiar separat de ei. Sunt niște chestii de bun simț.

Sincer, așa cum v-am spus, nu încerc și nici nu vreau să schimb mentalități. I-aș spune doar că și dumnealui are 3 fete”, a declarat Iuliana Demetrescu.

Ce spunea Gigi Becali după un meci arbitrat de Iuliana Demetrescu

În urmă cu zece luni, Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor, a avut un discurs sexist după o partidă condusă de arbitra Iuliana Demetrescu.

”Am văzut meciul Voluntari – Mioveni? Arbitru a fost o femeie, cu sânii în vânt pe teren. Ați mai pomenit așa ceva? Asta ne mai trebuia. Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta?

Știu, așa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem și noi așa? Du-te la fotbal feminin!”, a declarat Gigi Becali, în mai 2023.

ADVERTISEMENT