News

Dacian Cioloș anunță când se va întâlni cu liderii PNL și UDMR. Ce spune despre componenta unui posibil Guvern USR

Dacian Cioloș, premierul desemnat, a anunțat joi, la TVR1, când se va întâlni din nou cu liderii din PNL și UDMR pentru a continua negocierile, dar a discutat și despre componența unui posibil Guvern monocolor USR.
14.10.2021 | 22:17
Dacian Ciolos anunta cand se va intalni cu liderii PNL si UDMR Ce spune despre componenta unui posibil Guvern USR
ADVERTISEMENT

Negocierile pentru formarea Guvernului se află momentan în impas, cel puțin aceasta a fost concluzia primei întâlniri dintre Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Kelemen Hunor.

USR PLUS a decis joi că va propune un Guvern și un program de guvernare și în scenariul în care acesta va fi unul monocolor, în urma unui posibil eșec al negocierilor dintre PNL, UDMR și USR.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș spune când se va întâlni cu PNL și UDMR. Ce a spus despre componența unui Guvern USR

“Evident că majoritățile se construiesc prin negocieri, prin discuții. Cu cât ele sunt mai deschise și fac mai obiectul preocupărilor oamenilor și mai puțin a ambițiilor personale, cine e mai mare, cine e mai mic.

Deci cu cât suntem mai apropiați de realități, cu atât găsim mai ușor acel pragmatism care ne ajută să mergem mai departe.

ADVERTISEMENT

Cu acest obiectiv mi-am asumat acest mandat de premier desemnat, m-am dus la colegii de coaliție să îi conving să avem mai multe discuții și sper să putem construi o majoritate.

Eu nu am avut nicio problemă să mă duc la sediul PNL, să nu merg cu echipa de negocieri într-o prima fază, deși firesc era să mergem cu echipele de negocieri și să vedem cum putem să negociem programul de guvernare.

ADVERTISEMENT

Mâine ne vom întâlni din nou, în paralel lucrăm la un program de guvernare pe care să îl putem propune partenerilor din UDMR și PNL și ne pregătim ca la începutul săptămânii viitoare să propunem un program de guvernare și un Guvern.

Dacă UDMR și PNL vor dori să începem discuții serioase, până cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare să venim cu o echipă comună, asta ar fi soluția ideală, pentru că ar avea o majoritate și care ar putea să dea o perspectivă mai serioasă României”, a declarat Dacian Cioloș la TVR1.

ADVERTISEMENT

Cioloș, despre un posibil Guvern monocolor USR PLUS: “Pentru unele portofolii, propunerile sunt evidente”

Premierul desemnat de către Klaus Iohannis a discutat și scenariul în care USR PLUS ar putea să vină cu un Guvern format exclusiv din propunerile lor.

“Pentru unele portofolii, propunerile sunt evidente, am avut colegi care au fost miniștri în 2016, au fost miniștri acum câteva luni, sunt foarte dinamici, avem de unde să alegem.

Ne-am angajat în politică să guvernăm, nu guvernezi doar când e soare, când e vară, când sunt recoltele abundente și toată lumea e fericită, guvernezi și în situații dificile.

Și cu atât mai mult trebuie să guvernezi în situații grele, ca oamenii să te simtă aproape și să vadă că încerci să le rezolvi problemele. De aceea am intrat în politică în România, nu pentru că erau lucrurile roz în România”, a adăugat premierul desemnat.

ADVERTISEMENT