News

Dacian Cioloș anunță posibilele propuneri de premier din partea USR. Nume surpriză pe listă

Președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat cele 3 nume din formațiunea pe care o conduce care ar putea fi propuneri de premier, ca o alternativă la Florin Cîțu.
07.10.2021 | 15:49
Dacian Ciolos anunta posibilele propuneri de premier din partea USR Nume surpriza pe lista
ADVERTISEMENT

Proaspăt ales în funcția de președinte al celor de la USR, Dacian Cioloș a anunțat care ar putea fi propunerile de premier cu care formațiunea sa ar putea să se prezinte la negocierile de săptămâna viitoare de la Cotroceni.

Pe lângă propria persoană, europarlamentarul a prezentat și două nume surpriză, mai exact doi foști membri în Guvernul Cîțu.

ADVERTISEMENT

Care ar putea fi propunerile de premier din partea USR. Anunțul lui Dacian Cioloș

Într-o ieșire publică de joi, Dacian Cioloș a subliniat încă o dată faptul că partidul pe care îl conduce este gata să continue în această formulă guvernarea (n.r. PNL – UDMR – USR), dar cu un alt premier și cu un alt angajament privind realizarea unor reforme.

Cioloș a spus că, în cazul în care PNL nu găsește o alternativă la Florin Cîțu, USR este gata să vină cu propuneri. Liderul partidului a spus că el ar putea fi o soluție, dar și colegii săi Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene sau Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor.

ADVERTISEMENT

”Mandatul cu care mergem la Cotroceni este cel pe care l-am expus public în ultimele săptămâni. Suntem gata să continuăm o coaliție cu PNL și UDMR. Avem nevoie însă de un alt premier, cu un program care să fie desenat într-un calendar clar, cu priorități.

Apropo de premier, noi credem că există resurse umane în PNL. Dar, pe de altă parte, noi putem face propuneri de premieri din partea USR.

ADVERTISEMENT

Pot fi eu, poate fi Cristian Ghinea, poate fi și Cătălin Drulă. Condiția e ca să fie un premier care să conducă un guvern format din PNL, USR și UDMR”, a spus Cioloș la Digi24.

Dacian Cioloș, replică pentru Klaus Iohannis

Dacian Cioloș i-a dat azi o replică lui Klaus Iohannis, după ce președintele a afirmat că USR a abandonat guvernarea și s-a aliat cu PSD și AUR.

ADVERTISEMENT

”Cum să abandonăm Guvernarea? Să guvernăm cu Florin Cîțu care punea pe ordinea de zi prerogative care îl interesau pe el. Asta era guvernare?”, a spus liderul USR.

Ce a spus Iohannis despre USR: ”Aici suntem acum. Foarte pe scurt cum s-a ajuns aici: USR, care s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernarea la un moment dat din motive de ei ştiute, ceea ce nu a fost bine, dar s-a mai întâmplat ca partide să plece de la guvernare.

Însă pentru USR nu a fost suficient, s-a aliat cu PSD şi cu AUR şi au dărâmat Guvernul. Acum trebuie să găsim o ieşire din această criză în care am intrat, pentru că Guvernul a căzut victimă acestor orgolii”, a declarat Klaus Iohannis, joi.

ADVERTISEMENT